Малък китайски цивилен самолет e прелетял много близо до отдалечен,

...
Малък китайски цивилен самолет e прелетял много близо до отдалечен,
Коментари Харесай

Китай пак раздразни Тайван с провокация във въздуха

Малък китайски граждански аероплан e прелетял доста покрай далечен, следен от Тайван остров до китайския бряг, оповестяват Ройтерс, базирайки се на тайванското министерство на защитата.

Случаят е от по-рано този месец.

Според ведомството маневрата може да значи, че Китай пробва нова тактика, с цел да тества реакциите на Тайван.

През последните две години островната страна се оплаква от нахлуване на китайските военновъздушни сили в зоната за противовъздушна защита на Тайван край югозападното и южното крайбрежие.

Министерството на защитата твърди, че на 5 февруари самолетът е прелетял доста покрай Донгин, част от архипелага Мацу край крайбрежията на китайската провинция Фудзиен. Става въпрос за китайски граждански Y-12 - лек двумоторен аероплан.
 Тайван настръхна против поредна провокация на китайските Военновъздушни сили
Тайван настръхна против поредна провокация на китайските Военновъздушни сили

39 китайски самолета са навлезли в територията на островната страна

Направихме предварителна преценка и не можем да изключим, че те (Китай - бел. ред.) употребяват цивилни самолети, с цел да тестват ответните реакции на нашите военни , съобщи представителят на тайванското силово министерство Ши Шун-уен.

Министерството прецизира, че самолетът е влезнал в зоната за отбранителна реакция на Тайван, само че не и в нейната територия от архипелага Мацу, която обгръща водното и въздушното пространство, разпростряло се на 6 км от бреговата линия на Тайван.

Тайван се очерта като основен фактор в обтегнатите връзки сред Китай и Съединени американски щати , най-важният интернационален покровител и снабдител на оръжия на острова макар неналичието на публични дипломатически връзки.
 Военновъздушни сили на Тайван организират учения за прехващане на китайски самолети
Военновъздушни сили на Тайван организират учения за прехващане на китайски самолети

Тайван се готви за война с Китай

Тайван упорства, че е самостоятелна страна и се зарича да пази своята независимост и народна власт. Китай постоянно дефинира острова като най-чувствителния въпрос в своите връзки със Съединени американски щати.

Въпреки че Съединени американски щати признават единствено обединен Китай, те са задължени по закон да дават на Тайван средства за отбрана и от дълго време следват политика на " стратегическа несигурност " по отношение на това дали ще се намесят военно, с цел да защитят Тайван при положение на китайско нахлуване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР