Малък двумоторен самолет Beechcraft с двама души на борда хвърли

...
Малък двумоторен самолет Beechcraft с двама души на борда хвърли
Коментари Харесай

Малък самолет хвърли в смут България и още 3 държави -

Малък двумоторен аероплан " Beechcraft " с двама души на борда хвърли в ужас четири страни - Унгария, Румъния, България и Сърбия, откакто прелетя ниско над въздушното им пространство в сряда вечер , заяви първо министерството на защитата на Румъния, представено от " Аджерпрес ".

От министерството прецизират, че самолетът не е показал враждебно или рисково държание, само че водачът не е реагирал на радиовръзката и на образните сигнали, изпратени от военни самолети, които са го прехванали.

Румънското министерство на защитата показва в известието си, че българските управляващи изследват региона на последната известна позиция на въпросния аероплан на земята, с цел да го разпознават и да открият детайлностите.

Българското МО заяви, че на 8 юни към 19.09 ч. дребен аероплан е навлязъл във въздушното пространство на България. Самолетът е изхвърчал от Унгария и е прелетял през Сърбия и Румъния без утвърден летателен проект. В унгарското въздушно пространство е бил съпровождан от маджарски изтребители, а в Румъния - от румънски и американски F-16, основани в авиобаза Фетеш. Изтребителите са изпълнявали задания по защита на въздушното пространство и от самото начало са съпровождали самолета-нарушител.

При навлизането му в България при комплицирани хидро-метеорологични условия са задействани Военновъздушните сили. Установено е, че самолетът е кацнал в нашата страна и със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи мястото на кацане е локализирано. По случая се води следствие, показват още от нашето МО.

Според наличните все още данни самолетът е изхвърчал от региона на Дебрецен към 17:30 ч. Навлязъл е в сръбското въздушно пространство за към две минути към 19:00 ч. в региона сред Дробета Турну Северин и Корбово. Девет минути по-късно е бил в българското небе.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР