Максималният срок на дисквалификация при потвърждаване на обвиненията за употреба

...
Максималният срок на дисквалификация при потвърждаване на обвиненията за употреба
Коментари Харесай

Камила Валиева може да бъде наказана за четири години за употреба на допинг?

Максималният период на дисквалификация при потвърждаване на обвиняванията за приложимост на допинг против олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Камила Валиева ще бъде четири години. Това заяви генералният шеф на Руската антидопингова организация (РУСАДА) Вероника Логинова. Тя посочи, че към момента не може да се уточни датата на чуването, само че то ще бъде през октомври.

" В кодекса можем да забележим какви наказания са планувани, общоприетият период е четири години. Но в разнообразни обстановки могат да се вземат разнообразни решения според от събитията. Каква глоба ще издаде Дисциплинарната комисия, ние не можем да знаем ", споделя Логинова.

През септември РУСАДА разгласи довеждане докрай на следствието, а в този момент Дисциплинарната комисия би трябвало да излезе с решение за наказването. Световната антидопингова организация (УАДА) си резервира правото да оспори глобата.

Решението на Дисциплинарната комисия по случая с Камила Валиева може да не бъде оповестено публично, защото спортистката е малолетна.

" Има специфични правила за обществено обявяване на предпазено лице. Все още не мога да кажа дали ще бъде оповестено или не ", сподели Логинова.

В тестът на Валиева от 25 декември 2021 година беше открит неразрешения препарат триметазидин. На 8 февруари 2022 година Руската антидопингова организация (РУСАДА) наложи краткотрайно премахване на Валиева, която още на идващия ден сполучливо оспори това наказване пред самостоятелния дисциплинарен комитет. " Б " тестът на рускинята също даде позитивен резултат.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР