Максималните температури днес ще бъдат от 25° до 29°, по

...
Максималните температури днес ще бъдат от 25° до 29°, по
Коментари Харесай

Предупреждение за валежи в следобедните часове

Максималните температури през днешния ден ще бъдат от 25° до 29°, по Черноморието - сред 22° и 25°. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. В часовете след обяд превалявания ще има на доста места в страната. В някои региони ще са краткотрайно интензивни, съпроводени от гръмотевични стихии и градушки.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за обилни количества е оповестено в девет области от Западна и Югозападна България.

Предупреждение за локално интензивни превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки е оповестено и през идващото денонощие в югозападната половина от страната.

Вятърът ще е слаб, от изток-североизток, в източните региони - сдържан, от югоизток. Максималните температури на следващия ден едва ще се намалят и ще бъдат сред 23° и 28°, в София - към 23°, а по Черноморието - сред 21° и 23°, каквато е и температурата и на морската вода. По-често забележителна ще се задържи облачността и по морския бряг, само че ще превалява основно по южното крайбрежие. Ще духа сдържан югоизточен вятър, а вълнението на морето ще отслабне.

В планините също ще има превалявания, гръмотевични стихии и градушки, По-значителни количества се чакат в масивите от Югозападна България.

И в околните дни ще има превалявания, тук-там интензивни и придржени от гръмотевични стихии. Ще има условия и за градушки. Максималните температури ще продължат да се намаляват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР