Максим Сапожков - високият 220 сантиметра руски диагонал през сезон

...
Максим Сапожков - високият 220 сантиметра руски диагонал през сезон
Коментари Харесай

Руски гигант, който изгря в Монтана, ще продължи кариерата си в Модена

Максим Сапожков - високият 220 сантиметра съветски диагонал през сезон 2020/2021 направи страховит сезон с екипа на Монтана Волей в родната efbet Супер Волей.

Юношата на Локомотив (Новосибирск), който израстна под вещото управление на българския експерт Георги Петров, стартира сезона в родни клуб, а по-късно мина в италианския Верона Волей, който е воден от Радостин Стойчев.

В Суперлигата на Италия 22-годишният Максим Сапожков разпростра чудесно своите качества и е един от най-хубавите изпълнители в Италия.

Къде обаче ще продължи кариерата си някогашният диагонал на Монтана, за който към този момент всички волейболни експерти приказват освен в Италия и Русия, а по целия свят?

“Максим Сапожков е наш играч и ние сме го отдали чартърен на Верона. Имахме спогодба с Радо (б.р. треньорът на Верона Радостин Стойчев) още в края на предходната година. Имаше едно решение на управлението на клуба ни да бъде предан Сапожков на различен съветски тим чартърен, само че в последна сметка съумях да трансформира визията на управлението и по моя преценка беше по-правилното да го пратим в Италия. Мисля, че това, което се вижда сега и това, което демонстрира, приказва, че е било вярно. Той играе и тренира на напълно друго равнище сега в Италия и това е единствено от изгода. Той израства като играч, вижда се, че пораства с всеки минал мач. Освен, че демонстрира добра игра и положителни числа като цяло, аз виждам и някои елементи и тънкости, които прибавя в играта си, които може да не са забележими за елементарния почитател. 

Всичко е допустимо, изцяло е допустимо да го оставим като титулярен диагонал при нас, за идващия сезон, а може и да решим да го отдадем чартърен за още един сезон. ”, съобщи Пламен Константинов особено във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out при започване на 2023 година.

По всичко проличава, че Максим Сапожков през новия сезон няма да играе във Верона, а ще премине в различен италиански отбор Модена.

В италианските медии от няколко дни се тиражира информацията, че някогашният волейболист на Монтана е покрай прекосяване в Модена.

Източници на авторитетното съветско онлайн издание “БО Спорт ” потвърдиха тази информация, че Максим Сапожков ще размени в Модена турския диагонал Азис Лагумджия, който минава в Кучине Лубе (Чивитанова).

Първи за прекосяването на Сапожков в Модена заяви вестник Il Resto del Carlino , който рядко бърка за прехвърлянията в Модена.

По-късно известният колумнист на La Gazzetta dello Sport Джанлука Пазии заяви, че италианският клуб ще закупи правата на на Максим Сапожков от Локомотив (Новосибирск) за 150 000 евро.

В момента съветският диагонал играе във Верона чартърен.

Според “БО Спорт ” , сътрудникът на волейболиста Антон Бобров е нарекъл новината на Пазини – фалшив. Сапожков има дълготраен контракт с Локомотив и ще продължи изявите си в Италия като преотстъпен с опция да се завърне в Русия.

В Модена съотборници на Максим Сапожков ще бъдат доста мощни волейболисти. Действащ контракт с клуба имат бразилският разпределител Бруно Резенде, посрещачите Ървин Нгапет и Томазо Риналди. Вече е ясно, че Модена ще притегли за идващия сезон двама волейболисти от Монца - Владислав Давискиба и Филипо Федрици.

Дали в Модена ще остане Ървин Нгапет още не е известно. Ръководството на клуба е предложило на олимпийския първенец с Франция от Токио 2020 да го освободи от последната година от контракта му, в случай че волейболистът пожелае. той има време до края на месец март, с цел да вземе решение, написа L`Équipe.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР