Макс Верстапен успя да се справи с наглед лекота с

...
Макс Верстапен успя да се справи с наглед лекота с
Коментари Харесай

Мениджърът на Верстапен е сигурен, че Леклер ще стане шампион във Формула 1

Макс Верстапен съумя да се оправи с привидно лекост с Шарл Леклер през сезон 2022 във Формула 1 и си подсигурява международната купа цели четири старта преди края на акцията. До този ранен успех се стигна след многото неточности на монегаска и неговия тим Ферари в хода на летните надпревари във Формула 1.

Те разрешиха на Верстапен бързо да заличи пасива си от 46 точки, който той имаше след отпаданети си в Австралия и единствено 15 кръга по-късно да стане международен първенец за втора поредна година. Според управител на Верстапен Реймонд Вермюлен звездата на Ферари сигурно ще стане международен първенец рано или късно.

„ Много от грешките, които и двамата водачи на Ферари позволиха е тъй като те имат нестабилна задна част, която е непредвидима. И несъмнено когато ти изоставаш леко натискаш още повече и караш покрай лимита, където е елементарно да допуснеш неточности.

„ Лесно е да сочиш с пръсти, само че съгласно мен, в случай че Шарл разполага с верния пакет той също ще стане международен първенец. Аз мисля, че той и Макс имат идентичен гений. Само погледнете обиколките му в квалификациите, те са невероятни.

„ Той е доста добър и в надпреварите, само че по-голямата деградация на гумите не му остава доста шансове да го покаже. Няма по какъв начин всеки да е като Серхио (Перес), който е най-хубав в пазенето на гумите, само че съгласно мен всички те са положителни в това. В последна сметка ти би трябвало кола, която да се показва добре час и половина, а Шарл нямаше това в множеството надпревари през този сезон “, сподели Вермюлен.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР