Макс Верстапен спечели Гран при на Италия и постави нов

...
Макс Верстапен спечели Гран при на Италия и постави нов
Коментари Харесай

Верстапен с рекорд по поредни победи във Фолмула 1

Макс Верстапен завоюва Гран при на Италия и сложи нов връх по пореден брой победи във Формула 1 – 10. Успехът за Ред Бул бе двоен посредством второто място на Серхио Перес. Трети и четвърти се подредиха състезателите на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер.


Началото се забави с повече от 20 минути, откакто по време на загряващата обиколка Юки Цунода получи щета и спря край пистата, а уредниците се забавиха да отстранят колата му.

Контакт сред Люис и Пиастри донесе счупено предно крило на австралиеца и наказване от 5 секунди на Хамилтън. В челото Макс се откъсна, а Серхио Перес стартира да притиска колите на Ферари.

В 32-ата обиколка той изпревари Льоклер, а след дълго прилепяне мина и пред Сайнц. В последните турове огромната конспирация бе за третото място сред съотборниците във Ферари.

Льоклер притисна Сайнц и на няколко пъти го нападна, като двамата даже се допряха, а монегаскът блокира съществено и гумите си. Все отново обаче не съумя да стигне до подиума, който остана за Сайнц.

Джордж Ръсел и Люис Хамилтън приключиха 5-и и 6-и, а Топ 10 допълниха Алекс Албон, Ландо Норис, Фернандо Алонсо и Валтери Ботас. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР