Макс Верстапен спечели Гран при на Белгия без да е

...
Макс Верстапен спечели Гран при на Белгия без да е
Коментари Харесай

Победа за Верстапен в старт без нито една обиколка

Макс Верстапен завоюва Гран при на Белгия без да е навъртял нито една състезална обиколка. Проливен дъжд не разреши да се кара на " СПА ", като водачите направиха едвам четири тура зад кола за сигурност.

Правилникът на Международната автомобилна федерация (ФИА) и Формула 1 гласи, че надпреварата се смята за завършено, в случай че не са завъртяни 75% от обиколките, само че тогава се връчват 50% от точките.

В този случай Верстапен взима 12.5 точки, а водачът на " Уилямс " Джордж Ръсел, който беше втори в квалификацията, печели 9. Трети е Люис Хамилтън със 7.5 точки.

Това публично е най-краткото съревнование във Формула 1, защото бяха изминати едвам 14.008 км. Досега върхът се държеше от Гран при на Австралия. Там през 1991 година конкуренцията трае 52.920 км.

Снимка: Reuters

Стартът стартира с 25-минутно забавяне, само че след загряващата обиколка бе вдигнат червен байрак. Последва тричасово забавяване преди водачите да се върнат на пистата, само че след три обиколки зад колата за сигурност бе преценено, че има огромен риск за всички участници.

В генералното класиране Люис Хамилтън остава отпред с актив от 202.5, а Верстапен има 199.5 точки. Следващият старт за сезона е след седмица на нидерландската писта " Зандворт ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР