Макензи Макдоналд е първият опонент на най-добрия ни тенисист Григор

...
Макензи Макдоналд е първият опонент на най-добрия ни тенисист Григор
Коментари Харесай

Ясно е кой ще бъде първата жертва на Григор Димитров във Вашингтон

Макензи Макдоналд е първият конкурент на най-хубавия ни тенисист Григор Димитров в мощния шампионат от сериите ATP 500 във Вашингтон. Представителят на домакините надделя Диего Шварцман с 6-3, 6-3 за близо час и 20 минути игра.

60-ият в международната класация избави точка за пробив в откриващия си сервис гейм и оттам-насетне не погледна обратно. Той осъществя на собствен ред пробив в първото подаване на аржентинеца, а до края на сета не изпусна самодейността. Играта във втората част бе равностойна до седмия гейм, когато Макдоналд проби, а по-късно направи още един брейк, с който постави точка на разногласието.

Той загуби единствено пет точки на личен сервис за целия мач, като отрази единствения късмет за пробив пред Шварцман. Макдоналд завърши с 22 уинъра и 7 непредизвикани неточности против 16 и 8 в двете графи за южноамериканеца.

Така американският тенисист ще играе с петия в схемата на шампионата Димитров. Това ще бъде трети конфликт сред двамата, като в първия Григор завоюва мъчно в пет сета на Аустрелиън Оупън 2018, а предходната година Макдоналд победи след чист триумф на Мастърса в Маями.

За идната фаза се класира още френският деец Гаел Монфис, който взе участие с " уайлд кард ". Той отстрани представителя на домакините Бьорн Фратанджело, а в спор за място на 1/8-финалите ще играе с шестия подложен Александър Бублик. Съперник на Франсис Тиафо, подложен под номер 2 в схемата, във втори кръг пък ще бъде руснакът Аслан Карацев.
 Григор със загуба на двойки във Вашингтон
Григор със загуба на двойки във Вашингтон

Вижте подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР