Македонският премиер Зоран Заев съобщи една от големите новини от

...
Македонският премиер Зоран Заев съобщи една от големите новини от
Коментари Харесай

Заев с новина от София: Имаме вариант за името на Македония

Македонският министър председател Зоран Заев заяви една от огромните вести от високия конгрес в София -  че с гръцкия му сътрудник Алексис Ципрас са се обединили към един вид за името на Република Македония, който ще бъде разискван в двете страни.

Съгласие по разновидността, който на този стадий Заев отхвърли да назове съответно като име е било реализирано по време на двустранна среща сред Заев и Ципрас в границите на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София.

„ На днешната среща с гръцкия министър председател, приятеля на Македония, Алексис Ципрас ние дружно отбелязахме напредъка, който сме постигнали в процеса за намиране на решение на разногласието за името “, сподели Заев.

Заев съобщи, че се надява въпросът за името на Македония да бъде решен до юни месец, когато ще се организира срещата на върха на НАТО и Европейския съвет.

„ Хубаво ще е да сме се договорили дотогава, само че в случай че не, ще продължим договарянията “, добави той.

 Премиерът на Македония разясни, че един от разновидностите, които са били обсъждани преди, е изнемощял, само че отхвърли да даде детайлности.

„ От през днешния ден другарството сред Република Македония и Гърция е по-силно. Ще решим разногласието в полза на жителите на нашите две страни “, сподели още Заев.

По-късно ще има изказване и от Ципрас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР