Македонският премиер Зоран Заев обяви, че очаква пътна карта за

...
Македонският премиер Зоран Заев обяви, че очаква пътна карта за
Коментари Харесай

Македония очаква дата за начало на преговорите с ЕС

Македонският министър председател Зоран Заев разгласи, че чака пътна карта за започване на присъединителния развой към Европейски Съюз, а първа основна стъпка от нея ще бъде насрочването на дата за започване на договарянията до юни идната година. Това сподели самият той по време на конгрес във Виена.
„ Стратегията на Европейски Съюз за разширение, която ще бъде оповестена от ръководителя (на Европейската комисия Жан-Клод) Юнкер през февруари 2018 година и Срещата на върха на Западните Балкани в София през май 2018 година са от основно значение за обезпечаването на европейското бъдеще на Македония. Очакваме ясна пътна карта за присъединителния развой на Македония… Първата основна стъпка би трябвало да бъде дата за започването на присъединителните договаряния до юни 2018 година “, сподели той.
В известие от пресслужбата на премиера се показва, че той е споделил още, че Европейски Съюз демографски и стопански влага в района и е време тази инвестиция да се увенчае с цялостен интеграционен развой в Европейски Съюз и НАТО за задачите Балкани, съобщи БГНЕС.
Заев добави още, че държавното управление в Скопие е посочило мощна мотивация и ангажимент за осъществяване на критериите за участие в Европейски Съюз. Според него налице са и първите резултати от процеса на промени в страната, които се показват в провеждането на „ почтени, свободни, демократични локални избори “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР