Македонският посланик в София Агнеса Руси днес ще бъде извикана

...
Македонският посланик в София Агнеса Руси днес ще бъде извикана
Коментари Харесай

МВнР привиква посланика на РСМ, Брюксел е информиран за стрелбата по наш клуб

Македонският дипломат в София Агнеса Руси през днешния ден ще бъде извикана в Министерството на външните работи и ще ѝ бъде връчен изострен демарш във връзка на въоръженото нахлуване против българския културен клуб " Цар Борис III " в Охрид, заяви Българска национална телевизия.

Около 19.12 часа нощес по осветените прозорци на клуба е стреляно с огнестрелно оръжие. Пристигналите на място униформени открили, че в стъклото на външната врата и стъклото на прозореца на офиса има две дупки от патрони. 

Само преди два дни незнайни към този момент нападатели замеряха помещението на клуба с камъни, като счупиха стъклото и част от светещата реклама, а няколко дни след формалното му разкриване пред октомври със земеделско сечиво беше счупена светещата табела.

Веднага след инцидента българските дипломати са уведомили в детайли управлението на Европейската комисия, а българският консул в Битоля Димитър Иванов е дошъл на място в Охрид. 

Министерство на външните работи на Република Северна Македония изрази паника от случая и прикани " способените институции да подхващат нужните ограничения за разкриването на причинителите и да бъдат подхванати нужните ограничения за гарантирането на работата на този и на всички останали цивилен клубове в страната ". Според ведомството  " всички жители на страната имали свободата да показват своите убеждения и да пазят правата си, които са обезпечени от Конституцията на една почтена страна-кандидат за участие в Европейски Съюз ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР