Македонските българи трябва да получат най-накрая равноправие. Това заяви министърът

...
Македонските българи трябва да получат най-накрая равноправие. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Милков: Македонските българи трябва да получат най-накрая равноправие

Македонските българи би трябвало да получат най-сетне пълноправие. Това съобщи министърът на външните работи Николай Милков на конференция, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" За страдание, прогрес няма. Едва в последно време тематиката стана обект на вътрешен спор за смяна на конституцията на РСМ. Ние приветстваме страната за това. Успешното привършване на този развой ще даде подтик за започване на договаряния за участие на Европейски Съюз. Процесът по смяна на конституцията е вътрешен. Проблемът е, че сигналите не са еднопосочни. Съществуват редица организации, които бяха счетени за повдигане на градуса на напрежението. Не мисля, че изявлението от този вид успокояват обстановката. Именно заради противоречивостта на въпроса България би трябвало да следи със засилен интерес тази тематика ", съобщи той.

" За нас е от единствена значимост да се обезпечат равни права на българския народ с останалите нации в РСМ. Искаме да избегнем сюжети, в които решения се съгласуват със страни членки на Европейски Съюз, зад тила на България, а по-късно да се оказва напън на страната ни. България няма одобри никакви формулировки, които да отреждат статут на българите, който е друг от този, който имат представителите на други нации в РСМ. Македонските българи би трябвало да получат най-сетне пълноправие по всяко едно отношение, както в границите на конституцията, по този начин и показваното им отношение. Надяваме се от РСМ да положат повече старания за преустановяване на антибългарската реторика, тъй че двете страни да водят естествен разговор ", посочи министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР