Македонската страна в преговорите с България не трябва да приема

...
Македонската страна в преговорите с България не трябва да приема
Коментари Харесай

Мицкоски: Ако приемем, че Гоце Делчев е българин, ще унищожим македонската държавност

Македонската страна в договарянията с България не би трябвало да приема при никакви условия, че Гоце Делчев е българин, тъй като сходно нещо би унищожило македонската държавност и ще покаже огромна уязвимост към света, сподели водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в гостуването си предходната вечер по телевизия Канал 5.
„ Всички би трябвало да сме наясно, че от името на Гоце Делчев, (Даме) Груев, Питу Гули и други, ние в действителност изградихме страна. Името и страната се основават на тези постулати. Македонската страна би трябвало да ги съхранява и няма значение дали ще имат напън вътре в страната или от някой различен, това не би трябвало да се позволява, сподели Мицкоски.
 ТАСС: Гоце Делчев се бори за обединяване на България с Македония и Одринско ТАСС: Гоце Делчев се бори за обединяване на България с Македония и Одринско
България не поддържа в Съвета на Европейски Съюз зпочването на договаряния за присъединение на Република Северна Македония към блока. По думите на ви...
Той добави, че в случай че някой на преговорната маса му предложи да одобри, че Делчев е българин, ще направи дипломатически скандал в международен мащаб. „ Това е нещо немислимо и мисля, че не би трябвало да има подобен човек, който да го одобри ”, сподели Мицкоски.
Говорейки за преговорния развой на страната с Европейски Съюз, Мицкоски сподели, че държавното управление твърди от 2018 година, че „ на всеки три месеца получаваме дата за започване на договарянията, само че датата към момента липсва “.
„ По пътя към Европейски Съюз Република Македония и държавното управление би трябвало да създадат доста повече неща и да стартират да мислят почтено и по европейски, сподели Мицкоски. Според него страната " претърпява колапс във всеки аспект ", а държавното управление не реагира и не предотвратява тези неща.
„ А действителността е нещо напълно друго, жителите живеят сложен живот без хоризонт и намират избавление отвън страната. Това значи, че Македония освен не е довела Европейски Съюз тук, с цел да бъде негов член, само че също по този начин губи личните си жители по света ”, добави Мицкоски.
 Партията на Заев иронизира Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ поради България Партията на Заев иронизира Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ поради България
Християн Мицкоски е задължен да излезе пред жителите и да каже за чии непознати ползи работи и с кои структури в България си сътрудничи,...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР