Македонизмът е инструмент, който е създаден от Русия и от

...
Македонизмът е инструмент, който е създаден от Русия и от
Коментари Харесай

„Македонизмът е инструмент, създаден от Русия“: Ще се изострят ли отношенията между София и Скопие?

Македонизмът е инструмент, който е основан от Русия и от Коминтерна като инструмент против българите и България. Това оръдие, под някаква форма на интернационалната сцена, отново се употребява против България единствено че този път в една толкоз известна реторика.  Това съобщи в „ Тази заран “ ръководителят на Гражданския либерален съюз Петър Колев.

Той добави, че е сюрпризиран за какво нашите западни сътрудници повече от две години мълчат за правата на българите в Северна Македония.

Така министър председателят на РСМ отговори на изявление на президента Румен Радев

„ Има последователен темперамент на това, което се прави в Северна Македония във връзка с България. Този път това, което стартира министър председателят Ковачевски и продължи в разказа на президента Пендаровски е безсрамно, неприемливо, манипулативно “, счита проф. Анна Кочева от Национален кръг „ За Македония “.

Красен Станчев от Клуб за Българо-македонско другарство съобщи, че сред двете страни няма дипломация, „ защото България издига такива условия за участие на Северна Македония и Албания в Европейски Съюз, които не съществуват като аршин за участие “.

Всяка прилика със страданията на украинския народ е цинична и неприемлива, допълват от външно

„ Българската изразителност във връзка с Северна Македония няма никаква разлика с реториката на Путин по отношение на Украйна “, сподели Станчев.

Проф. Кочева не счита, че проблемите ни със Северна Македония са от няколко години.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР