Македония ще стане 30-ят член на НАТО догодина. Това заяви

...
Македония ще стане 30-ят член на НАТО догодина. Това заяви
Коментари Харесай

САЩ: Македония влиза в НАТО догодина


Македония ще стане 30-ят член на НАТО следващата година. Това съобщи шефът на ръководството за Южна и Централна Европа в Държавния департамент Матю Палмър, съобщи БГНЕС. Той планува това на срещата на Партньорската комисия САЩ-Ядранската харта, която се организира в черногорската столица Подгорица.

" Разрешаването на въпроса за името също по този начин ще съставлява повод за подсилване на районна непоклатимост и ние приветстваме възобновяването на договарянията сред Македония и Гърция ", акцентира американският посланик. Той поздрави Македония с отличното председателстване на Хартата, изтъквайки, че Съединени американски щати поддържат интеграционните старания на района, което ще продължи и отсега нататък.

БГНЕС напомня, че в Ядранската харта членуват Македония, Албания, Хърватия, Черна Гора и Босна и Херцеговина, а Сърбия, Косово и Словения имат статут на наблюдаващи. Организацията бе основана през 2003 година по самодейност на Съединени американски щати за да се координират активността на страните-кандидатки за НАТО./ inews.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР