Раткоцери: Просърбската Дълбока държава в Скопие пречи на добрите отношения с България

...
Македония продължава да бъде заложник на Дълбоката държава, създадена от
Коментари Харесай

Македония продължава да бъде заложник на "Дълбоката държава", създадена от Сърбия през 1945 г.
Арбен Раткоцери
Тази "Дълбока държава" е построена и вдъхновена върху основите на антиалбанизма и антибългаризма. Тази "Дълбока държава", която е изключително просръбска, антиалбанска и антибългарска, има мощно присъствие в част от медиите, службите за сигурност, съдебната власт, университетите - и по-специално в Юридическия факултет в Скопие, Академията на науките, различни НПО, олигархията, в консервативната част на Социалдемократическия съюз /СДСМ/, както и в много други по-малки партии.

До момента политическите "жертви" на тази държава са трима премиери: Любчо Георгиевски, Владо Бучковски и Зоран Заев, само защото те имаха различен подход към албанците, но и към българите и защото те се опитаха да създадат дистанция от Сърбия. Не рядко тази просръбска "Дълбока държава" е била подпомагана от наивни албански политици.

Като типичен пример за начина на действие на "Дълбоката просръбска държава" може да посочим изявленията на бившия министър на външните работи и бивш вицепремиер Никола Димитров, които неслучайно се появиха малко преди посещението на българския премиер /на Кирил Петков в Скопие, бел.ред./ и неговите призиви за по-приятелски подход към Македония.

Тази "Дълбока държава" направи невъзможно разрешаването на спора с България, както не позволи от 1945 до 2001 г. , но продължава и в момента да се съпротивлява, за разрешаването на въпроса за правата на техните албански съграждани. /БГНЕС

-------.

Коментар на македонския журналист Арбен Раткоцери, който издава в РС Македония излизащият на албански език вестник "Коха“.

Скопие / РСМ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР