Маката често е наричана един от последните посеви на инките.

...
Маката често е наричана един от последните посеви на инките.
Коментари Харесай

Мака - един от последните посеви на инките

Маката постоянно е наричана един от последните посеви на инките. Тази просвета е от фамилията на репичките и е непосредствен роднина на рапицата и китайското зеле.

Може да бъде открита по високите плата на Андите, където всяко растение е заредено с висока хранителна стойност и богати лечебни качества. Само маката, дружно с още три растения, съумява да се развие в суровите условия на региона.

В предишното мака била главен хранителен източник в течение на хилядолетия. Племената на инките в Южна Америка го считали за магически подарък, даден им от Андите.

Най-често се употребила като афродизиак, както и за повишение на детеродната функционалност. От историческите сведения от тези времена излиза наяве, че инките приемали забележителни количества от растението за повишение на издръжливостта и силата си преди сражения.

Когато Колумб разкрил Южна Америка, той се натъкнал на вълшебното растение – Мака. Той го занесъл на испанския крал. От този миг нататък мака се употребила като средство за подсилване силите на кралете.

От античните хилядолетия та чак до наши дни, в Перу девойките стартират да одобряват мака още от 3 годишна възраст. Това се прави с цел да пораснат плодовити и в положително хормонално здраве.

 Мака

Благодарение на това те остават фертилни дълги години след останалите дами. При тях менопаузата не е съпроводена с неприятни признаци.

Днес мака намира голям брой приложения. Това се обуславя от съдържащите се в нея витамини В, С и Е. Не липсват и минерали – цинк, фосфор, калций, магнезий, желязо, както и скъпи ненаситени мастни киселини.

Ползите от мака за либидото са потвърдени. Тя работи стимулиращо на мъжете, дава повече сила и устойчивост, както и по-голяма мускулна маса.

Мака се счита за неизмеримо растение и поради подмладяващия и обновяващ резултат, който има върху жлезите с вътрешна секреция. Тя потвърдено подтиква хипофизно-хипоталамусната ос в мозъка.

В резултат на това производството на хормони от яйчниците, тестисите, надбъбречните жлези, панкреаса, щитовидната жлеза и други се завишават.

Mака е натурален артикул, за разлика от останалите хормонални артикули, употребявани при сходни признаци и болести. Именно заради това се предлага на дами по време или след менопауза, както и след хистеректомия. Помага още при отмалялост, стрес, горещи талази, нощно изпотяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР