Макар повечето зеленолистни зеленчуци да могат да се намерят целогодишно

...
Макар повечето зеленолистни зеленчуци да могат да се намерят целогодишно
Коментари Харесай

Със сигурност миете зелената салата грешно, така е ОПАСНА за ядене

Макар множеството зеленолистни зеленчуци да могат да се намерят целогодишно из по-големите магазини или пазари, е несъмнено, че е най-добре да се акцентира на потреблението им точно напролет.
Причина за това изявление е освен, че тогава е „ техният “ сезон и те са най-свежи, само че и фактът, че пролетно време организмът ни изпитва дефицит на желязо, което участва в обилие в тях.
Колкото и да са потребни зеленолистните зеленчуци обаче, те би трябвало доста усърдно да бъдат почистени и измити преди консумация. При направено наскоро проучване на предлаганите марули, спанак, киселец и други зеленолистни, се оказва, че в над 15% от тях се откриват нитрати, а в над 60% бактерията ешерихия коли, като последната е изключително рискова за дребни деца, бременни дами и хора с сензитивен корем.
Това проучване не касае биопродукцията, само че е добре да сте наясно, че и там постоянно се намират отклонения от нормите. Всъщност да твърдим, че има артикул, който е на 100% органически и здравословен, е съвсем невероятно.

За благополучие, при положително разчистване и измиване на зеленолистните, ние коренно понижаваме количеството на токсините, които могат да се съдържат в тях.
Ето какво е значимо да знаете и да сте сигурни, че можете умерено да си похапвате обичаната зелена салата:
Преди да преминете към измиването на листата, би трябвало да премахнете най-външните, тъй като там се съдържат най-вече отрови. Това важи изключително за марулите и пролетните салати, които не са в категорията на биопродуктите.
Оптималното разчистване на зеленолистните зеленчуци , към която е прибавена някаква киселина като оцет или лимонен сок, тъй като тя убива значително бактериите в тях.
Оказва се, че е най-добре за накисване на зеленолистните да се употребява вода, в която е разтворена . Препоръчителното количество на подобен разтвор е 1 ч.л. сода на 1 л вода.
Независимо в какъв разтвор сте накиснали зеленолистните обаче, е наложително и да ги измиете след това със свежа вода.
Много постоянно заради липса на време не стигаме до накисването на зеленолистните. В сходен случай е наложително да измиете всяко листо усърдно под течаща вода, да премахнете от него непотребната влага благодарение на кухненска хартия или центрофуга за зеленчуци и едвам тогава да преминете към приготвянето на салата или различен тип ядене.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР