Макар и с една крачка, сме по-близо сме до Шенген,

...
Макар и с една крачка, сме по-близо сме до Шенген,
Коментари Харесай

Бивш дипломат с разкритие. Защо сме по-близо до Шенген

Макар и с една крачка, сме по-близо сме до Шенген, само че няма да влезем толкоз скоро, колкото ни се желае. Това разгласи пред бТВ някогашният заместник-министър на външните работи и посланик Милен Керемедчиев.

„ Отпадането на мониторинга е стъпка към Шенген, само и единствено въз основа на това, че Нидерландия извади това като съществена спънка за повдигането на своето несъгласие за влизането на двете страни в това пространство “, сподели той и разясни, че контролът върху България и Румъния не отпада.
-->
Милен Керемедчиев акцентира, че все още сме оборили мнението на една от двете страни, които не ни позволяват в Шенген и в този момент остава единствено Австрия.

„ Не считам, че сме се справили с корупцията, само че в бъдеще не трябва да я има дискриминирането, която съществуваше към България и Румъния. Ако погледнем последната страна, която се причисли към това пространство – Хърватия, тя не влезе с това изискване. Не мисля, че върховенството на закона и битката с корупцията в Хърватия са на такова високо равнище, каквото е то в България и Румъния, в случай, че толкоз години ние бяхме под наблюдаване “, сподели още Керемедчиев.

Дипломатът показа обаче, че е черноглед за бързото присъединение на България и Румъния в Шенген, тъй като Австрия има доста мощна позиция. Той предлага България да изиска двустепенно влизане в това пространство – нещо, което е било в началото заложено като тактика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР