Макар и на 96 години, смъртта на кралица Елизабет Втора

...
Макар и на 96 години, смъртта на кралица Елизабет Втора
Коментари Харесай

Актрисите, изиграли Елизабет Втора

Макар и на 96 години, гибелта на кралица Елизабет Втора пристигна някак ненадейно, тъй като тя до последно изглеждаше в положително здраве и изпълняваше уговорките си.
 Кралица Елизабет II, гибелта й, новият крал Чарлз III и какво ще се случва във Англия през днешния ден
След гибелта на кралицата - какво ще се случи през днешния ден

Англия е в печал

Тепърва следва да разберем по кое време нейният наследник Чарлз ще бъде коронясан и по кое време ще се състои погребението ѝ. Това са събития, които ще следим изкъсо, несъмнено, само че в този момент ще обърнем внимание на нещо малко по-различно.

През всички над 70 години ръководство Елизабет Втора не един и два пъти е била обект на интерес от страна на киното. Тя самата не е взела участие, несъмнено, във филми за себе си, само че пък няколко актриси са имали достойнството да влязат в нейния облик. Ето и кои са те:

Жанет Чарлз

През последните 50 години Чарлз е известна с това, че изкарва прехраната си, имитирайки кралицата. Тя е изиграла Елизабет Втора в няколко продукции - National Lampoon`s European Vacation, The Naked Gun: From the Files of the Police Squad!, Austin Powers in Goldmember и All You Need Is Cash.

Преди няколко месеца в изявление за The Guardian Жанет Чарлз споделя, че функциите ѝ са били обект на рецензии, тъй като са се приемали като засегнатост към кралицата.

Ема Томпсън

Носителката на цели два Оскара влезе в ролята на кралица Елизабет Втора през 2012 година в телевизионния филм Playhouse Presents: Walking the Dogs.
 Снимка 586876

Той e основан на прословутото навлизане на Майкъл Фаган в Бъкингамския замък през 1982 година При него Фаган е съумял да доближи до спалнята на Елизабет Втора и даже да се приближи на няколко метра до нея.

Хелън Мирън

Британската актриса, която през кариерата си е имала над 140 функции, също е имала достойнството да изиграе кралицата във кино лентата от 2006 година The Queen, който наблюдава какво се случва в кралския двор след гибелта на принцеса Даяна.

За ролята си Мирън печели Оскар, като филмът получава още пет номинации за най-престижната премия в света на киното. Преди това актрисата също е влизала в ролята на Елизабет Втора в постановката The Audience, за която пък печели премия Тони, пише IndieWire.

Кристин Скот Томас

И като споменахме The Audience, постановката въодушевила сериала на Netflix The Crown, няма по какъв начин да не отбележим, че Томас също е изиграла кралицата в постановката.

Кристин Скот Томас поема ролята на Елизабет Втора през 2015 г. 

Клеър Фой, Оливия Колман и Имелда Стоунтън

И в този момент идва ред на The Crown. За своите четири сезона, които досега са налични за гледане в Netflix, сериалът съумя да притегли доста фенове и да завоюва почитатели. Просто тъй като се обръща огромно внимание на всеки подробност.

Фой влезе в ролята на Елизабет Втора в първите два сезона. След това за трети и четвърти сезон щафетата бе поета от Колман. А за новия пети сезон, който се чака да забележим в края на тази година, ролята е поверена на Стоунтън.

Сара Гейдън

Актрисата изиграва Елизабет Втора през 2015 година във филма A Royal Night Out. Той ни връща в далечната 1945 година и демонстрира Елизабет, когато към момента е принцеса.

Действията се развиват към това по какъв начин тя и сестра ѝ принцеса Маргарет вземат решение да прекарат една вечер отвън Бъкингамския замък, с цел да отпразнуват края на Втората международна война.

Фрея Уилсън

Уилсън влиза в ролята на кралицата във кино лентата от 2010 година The King`s Speech. Той е фокусиран върху бащата на Елизабет Втора - крал Джордж VI. В неговата роля тогава влиза пък Колин Фърт.

The King`s Speech печели цели четири Оскара, като номинациите, които получава, са 12.

Джейн Алекзандър

Актрисата изиграва кралица Елизабет Втора в телевизионния филм от 2011 година William & Catherine: A Royal Romance.
 Снимка 586882

Той наблюдава бързо разрастващите се връзки сред принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Маги Съливан

Съливан има достойнството да влезе в ролята ѝ цели два пъти. Първият път във филма Harry & Meghan, A Royal Romance, който излиза през 2019 година

Докато второто ѝ преобразяване е през 2019 година в продължението - Harry & Meghan, Becoming Royal.

Барбара Флин, Саманта Бонд, Емилия Фокс, Съзън Джеймсън и Диана Куик

Цели пет актриси изиграват Елизабет Втора през 2009 година в сериала на Channel 4 - The Queen. Причината да са толкоз доста е много елементарна. Те влизат в облика ѝ в различни периоди от живота ѝ.
 Снимка 586883

Розмари Лийч

Завършваме сериозния асортимент с актрисата, която влезе в обувките на кралицата в телевизионния филм от 2009 г. Margaret. Той е отдаден на Маргарет Тачър, само че не се понрави на Бъкингамския замък.

От там останаха недоволни, че във кино лентата се загатва, че точно Елизабет Втора е насърчила Тачър да подаде оставка като министър председател.

И най-после единствено ще споменем, че Нев Кембъл изигра Елизабет Втора в пародията от 2004 г. Churchill: The Hollywood Years, където тя схваща, че си пада по Уинстън Чърчил по време на Втората международна война. А за всички 33 сезона на " Семейство Симпсън " две актриси дават гласа си, с цел да озвучат кралицата. Това са Трес МакНийл и Маги Розуел, като същото прави и комедиантът Еди Изард, написа The Hollywood Reporter.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР