Макар и да е едно от най-познатите ни неща, ние

...
Макар и да е едно от най-познатите ни неща, ние
Коментари Харесай

Това са грешките, които допускате при миенето на зъбите

Макар и да е едно от най-познатите ни неща, ние най-вероятно не мием вярно зъбите си, като позволяваме дребни, само че основни неточности. Вижте кои са те.

Използвате четката си за зъби прекомерно дълго

След към 200 измивания на зъбите, което е към 3 месеца, вие би трябвало да промените своята четка, защото тя ще стане износена и негодна, за това не забравяйте да си купувате нова четка за по-добро измиване на зъбите.



Не миете зъбите си задоволително дълго

Най-малко две минути е целесъобразното време, в което да миете зъбите си всякога, въпреки и по-вероятно ние да го вършим доста по-малко. За да сте сигурни, постоянно можете да засичате на телефона си.

Изплаквате устата си с вода след измиването на зъбите

Да, тъкмо по този начин – не би трябвало да почиствате устата си с вода след измиването на зъбите. Няма проблем да изплюете пастата за зъби, само че почистването на устата с вода понижава доста действието на флуорида. Това, което можете да извършите, е да употребявате просто вода за уста. 

Съхранявате четката си за зъби в банята

Винаги слагайте капачка на четката за зъби, защото към нея в банята, изключително в случай че банята е в композиция с тоалетна, пръска непрекъснато вода, препаратите, с които я мием и какво ли още не. А в случай че можете да я прибирате в долап в банята, още по-добре.

Не употребявате конец за зъби
Лесни способи да избелите зъбите с домашни средства, без да ги повредите
Посещението в зъболекарския кабинет нормално е неприятно преживяване за огромна част от хората. Освен, че операциите са неприятни, ц...

От изключителна значимост е да употребявате конец за зъби, с цел да не се натрупва плака и от там - зъбен камък, който да докара до гингивит и други проблеми. Четката не стига до всяко значимо място в устата, за това ползвайте и конец постоянно!

Не почиствате езика си

По езика също има доста бактерии, за които не би трябвало да забравяме и да почистваме наложително. Най-малкото от него може да идва и неприятния мирис в устата.

Използвате четка за зъби с корав косъм

Прекалено твърдият косъм може да нарани венците и даже да наруши емайлираното покритие на зъбите ви. Резултатът е по-чувствителни венци и зъби.
Ако извършите това, зъбите ви ще станат бели като на холивудска звезда!
Красивите зъби са едно от най-важните неща за типа на един човек и те могат напълно да трансформират целия му външен тип. Когато те не изглеж...

Използвате неправилна техника за измиване на зъбите

Правилният метод на миене е благодарение на кръгови придвижвания, които са по-нежни и по-ефективни при почистването на пространствата сред зъбите. Четката ви би трябвало да прави контакт освен със зъбите, само че и с венеца, като никога не натискайте прекомерно мощно. 



Миете зъбите си повече от два пъти дневно

Миенето на зъбите по повече от два пъти ежедневно може да навреди на вашите венци и да докара до нарушение на зъбния гланц, а доста хора го вършат даже след всяко хранене, тъй като си мислят, че това е по-полезно за хигиената. Два пъти дневно - заран и вечер, са изцяло задоволителни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР