Макар да са любими напитки на хора по цял свят,

...
Макар да са любими напитки на хора по цял свят,
Коментари Харесай

Тревожни новини за любителите на кафето

Макар да са обичани питиета на хора по целия свят, кафето и енергийните питиета съдържат субстанции, които въздействат отрицателно на целия организъм, предизвестява zdrave.to. Ето кои са тези субстанции:

Кофеинът е главната дейна съставна част в кафето, която се съдържа и в редица енергийни питиета. Това съединяване задейства мозъка и сърдечната система. В умерени количества кафето може да има позитивен резултат върху сърцето. Например, при изтощеност, намаляване или хипотония. Ударните дози обаче, може да доведат до несъразмерен стрес върху сърцето, да провокират съществени патологии и даже гибел.

Таурин – постоянно се употребява и при производството на енергийни питиета. Това вещество има подтикващ резултат, защото форсира метаболизма в организма.

Гуарана – има тонизиращо деяние на енергетиката. Насърчава елиминирането на млечната киселина от мускулите.

Как въздействат енергийните питиета на сърцето?

Енергийните питиета могат да причинят:

• отмалялост и безсъние;

• нараснала периодичност или нарушаване на сърдечния темп, които могат да станат хронични и от време на време да предизвикат сърдечен дефект;

• меланхолия и нервност, нервни сривове;

• хипертония, заради интензивния резултат на кофеина върху кръвоносните съдове.

Може ли енергийната напитка да докара до прекъсване на сърцето?

Група австралийски учени са провели проучвания, които са посочили, че пиенето на повече от 500 мл кофеинови питиета усилва риска от инфаркт с над 20%.

Това е по този начин, тъй като кофеинът визира сърдечния мускул, нарушавайки естествения му темп. Интервалите на сърдечните съкращения се отклоняват още повече от нормата, в случай че в напитката участват и други тонизиращи субстанции. Именно с прекомерната приложимост на кафе и енергийни питиета учените изясняват забележителния скок в смъртността измежду младежите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР