Макар че се ползва с дерогации и може да внася

...
Макар че се ползва с дерогации и може да внася
Коментари Харесай

Ще можем да изнасяме нефтопродукти от руски петрол само в Украйна

Макар че се употребява с дерогации и може да внася съветски нефт по море и водопровод до края на 2024 година, България не може да продава получени от него нефтопродукти на купувачи в други държави-членки на Европейски Съюз или в трети страни, оповестява БНР. Можем обаче да изнасяме за Украйна някои рафинирани артикули, получени от импортирания въз основа на тези дерогации нефт, в това число посредством пренос през други страни от Европейски Съюз при нужда.

Тези разпореждания се съдържат в признатия през вчерашния ден от Съвета на Европейски Съюз девети пакет от наказания против Русия.

Сред продуктите, които могат да се изнасят за Украйна, освен това единствено до избрани размери, са газьол, леки масла и препарати, минерален терпентин, авиационен бензин за мотори, бензин за мотори, керосин за реактивни мотори, различен керосин, тежки масла, нефтени масла, тежки горива. За България износът на тези артикули е позволен и поради нуждата от ограничение на рисковете за околната среда и сигурността.

От 5 февруари българските управляващи могат да разрешат при условия, които считат за уместни, продажбата, доставката, прехвърлянето и износа за Украйна на упоменатите нефтопродукти. Те могат да го създадат, в случай че преценяват, че продуктите са предопределени единствено за приложимост в Украйна или че с продажбата, доставката, прехвърлянето или износа не се цели заобикаляне на глобите.

В двуседмичен период от даването на позволение България е длъжна да уведоми другите страни- членки и Европейската комисия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР