Мажоритарният собственик на веригата магазини за детски играчки Хиполенд“ –

...
Мажоритарният собственик на веригата магазини за детски играчки Хиполенд“ –
Коментари Харесай

Собственикът на „Хиполенд“ изгражда ритейл парк за €15 млн. в Добрич

Мажоритарният притежател на веригата магазини за детски играчки „ Хиполенд “ – Мариан Колев – ще влага най-малко 15 млн. евро в нов търговски парк в град Добрич. Първата копка към този момент е направена, като комплексът се чака да отвори порти през септември или октомври 2023 година

Новината за определената локация и направената първа копка идва, откакто при започване на годината Колев заяви, че приготвя такава инвестиция отвън София. Ходът на бизнесмена последва отчетливия взрив при ритейл парковете през 2021 година, когато на фона на пандемията доста търговци и консуматори започнаха да премислят държанието си. Анализите недвусмислено потвърдиха завоя на инвеститорските ползи и предвидиха продължение на наклонността и през към този момент приключващата 2022-а.

Концепцията за създаване на свои ритейл паркове притежателят на „ Хиполенд “ изясни в детайли в изявление за Economic.bg. Тогава той разяснява, че в първия ще влага към 10 млн. евро, само че поради инфлацията и повишаването на строителните материали не е изненада, че сумата е набъбнала. В проектите на компанията попада концепция и за втори, само че все още за него няма детайлности. Пред медията Колев го обвърза с представянето на първия.

Що се отнася до новите магазини от веригата „ Хиполенд “, такива също се възнамерява да бъдат отваряни най-вече в ритейл паркове. 
Паркът в Добрич…
… ще се намира на мястото на някогашната фабрика за детски обувки в града. По информация на локалната община ритейл паркът ще се простира на обща повърхност от 37 000 кв. м, като пространствата ще заемат 17 000 кв. м.

По план са планувани над 30 магазина и паркинг за 440 автомобила, а на покривите на всички здания ще бъдат инсталирани слънчеви фотоволтаични панели, стана ясно от думите на Колев, представен от Българска телеграфна агенция.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинХиполенд ритейл парк инвестиция Добрич магазини ПоследниНай-четениКомпании 32 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Инфраструктура 220 Забавянето на основния обход на Бургас ще зависи от зимните условия Инфраструктура 376 Конституционен съд анулира решението на предходния парламент за парите на строителите Компании 216 Vivacom подарява 60 000 лева за най-хубавите просветителни и екологични планове Политика 6030 Катар заплаши да изтегли вложенията си от Лондон Накратко 5962 Новините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 милиарда Бюджет и финанси 4436 „ Нулев Коронавирус “: Китай към този момент се трансформира в риск за световната стопанска система Бюджет и финанси 3824 Няколко стопански системи, които процъфтяват поради войната в Украйна
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР