Мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков даде пресконференция, на

...
Мажоритарният собственик на ПФК Левски Наско Сираков даде пресконференция, на
Коментари Харесай

Наско Сираков: От моя гледна точка съм направил всичко за Мъри

Мажоритарният притежател на ПФК Левски Наско Сираков даде конференция, на която още веднъж засегна тематиката за катаклизмите в " Синия клуб ", които доведоха до напускането на старши треньора Станимир Стоилов.

Сираков съобщи, че напускането на наставника е било " огромен удар " за него и за клуба и за следващ път увери, че е направил всичко по силите си, с цел да задържи Стоилов отпред на Левски.

" Случиха се непредвидени събития в клуба. Треньорът Станимир Стоилов напусна непредвидено преди най-важната част от шампионата и преди мача с ЦСКА. Заедно с него напуснаха помощниците му и това бе удар по клуба. За мое голямо страдание това е реалност и ние би трябвало да излезем от тази обстановката. Треньор на Левски до края на сезона ще бъде Елин Топузаков, като той ще каже кои ще бъдат неговите помощници ", стартира Наско Сираков.

" Направих всичко допустимо Мъри да остане в Левски. В понеделник го извиках и говорихме над един час. Предложих му в УС да вкараме човек от почитателите. Той присмехулно ми сподели, че ще вкарам човек от " Сини Сърца ", а аз му споделих, че ще е човек от Сдружението. Казах му, че ще оставя Иво Ивков като началник на правния отдел в клуба единствено с цел да остане. Казах му, че от една година се вижда светлина в тунела, само че той отхвърли ", добави легендата на Левски.

Мажоритарният притежател на " сините " разяснява и тематиката с освобождението на изпълнителния шеф Ивайло Ивков, която в действителност бе и една от аргументите да се стигне до оставката на Станимир Стоилов.

" Поканих Иво Ивков в Левски, само че той не може да остане в клуба, тъй като от много време се държи надменно с генералния спонсор на клуба. Без спонсора нямаше да има Мъри, тъй като той дава 20 млн. за 5 години. Този тим, с помощта на работата на Мъри, нямаше да се случи без генералния спонсор. Да забраняваш на спонсора да упражнява надзор върху финансовите неща в клуба. Да се държи надменно и неуважително към мен, не го одобрявам. Мъри го накара да ми се извини, като даже това не съумя да направи като хората. Този факт за мен към този момент е завършил. Преди 8 месеца един представител на спонсора подаде оставка поради отношението на Ивков към него ", показа Сираков.

" Петър Ганев отхвърли да подпише протокол за освобождението му. Не мога да държа хора в Народно събрание на Левски, които блокират работата на клуба ", добави той.

Наско Сираков съобщи още, че вратата на Левски постоянно ще бъде постоянно отворена за Станимир Стоилов и добави, че и за миг не е изгубил вярата си у него, макар че " сините " бяха в серия от 11 следващи мача без победа.

" Ако Мъри желае да се върне, вратата на Левски постоянно е отворена за него. Ако желае на следващия ден да води тренировката на тима, да заповяда. С него проблеми персонални нямам. Няма едно решение, което да са взели Стоилов и Ивков и ние с генералният спонсор да сме бламирали. Каквото желаят, сме го изпълнили. Имало е и решения, които са взимали без да са съветвали с мен ", разяснява мажоритарният притежател на Левски

" Винаги съм имал поради за това, какъв брой мощно и съществено заставам зад него. Дори след 11 мача с неприятни резултати, не ми е минало през главата да го освободя ", безапелационен бе Сираков.

Бившият футболист на Левски приказва и за едно изявление на Стоилов от преди време, в което треньорът споделя, че " към този момент не идва благополучен на работа " в клуба.

" От моя позиция съм направил всичко за Мъри, като неговото мнение несъмнено е друго. На мен също ми е казвал, че не идва благополучен на работа, само че неговите доводи са верни. Не може да се настройваш от думите на различен човек против генералния ни спонсор, в случай, че те не са се намесили в нито едно управническо решение на клуба. Да пришиваш Даниел Боримиров за мен е несериозно ", показа Наско Сираков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР