Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков рядко дава интервюта.Той обаче

...
Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков рядко дава интервюта.Той обаче
Коментари Харесай

Говори Наско Сираков

Мажоритарният притежател на Левски Наско Сираков рядко дава изявленията.

Той обаче съблюдава думата си, която даде пред "Хоризонт " по от 26 април, когато навърши 60 години и приказва точно пред националното радио за всичко протичащото се в Левски.

Евротурнирите

Моят обичан тим в Гърция е ПАОК. Щастлив съм, че ще играем точно против тях. Наблюдавам ги, проследявам развиването на тима от много време. Последните 5-6 години ПАОК е незменно в битката за купата в Гърция и я завоюва. Отборът направи запаметяващите се мачове в Европа. Според мен това бе допустимо най-тежък съперник за Левски на този стадий от шампионата. Със сигурност и на ПАОК няма да им е елементарно против нас.

Уважаваме всеки един съперник, само че почитаме и себе си. Ние ще създадем всичко допустимо да продължим напред. Дали ще успеем да го създадем и отстраним ПАОК от шампионата, това към този момент ще разберем след реванша в Солун.
Ние играем 8-9 месеца в Европа след завръщането на Станимир Стоилов. При всички положения има още какво да израства Левски. Но въпреки това ще забележим до каква степен сме стигнали. Мъри го сподели най-добре, че ще е футболно знамение, в случай че отстраним ПАОК, само че пък във футбола постоянно се случват и чудеса.

Ще създадем всичко допустимо да играем семейството си на стадион "Васил Левски ". Правим го, с цел да може колкото се може повече наши последователи да участват на този сериозен мач.

Ние имаме млад тим, който има къде да се развива и къде да се подобравя. В такива мачове против такива тимове се натрупа опит, самочувствие и положителни резултати. Ние това ще търсим. Смятаме, че Левски би трябвало и ще играе всяка година в Европа и би трябвало да подобравяме представянето си.

Новото състезание

В първите шест кръга имаме четири гостувания. Това не може да се назова елементарен чоп за нас. Всичките тимове, против които играем имат високи цели и няма да ни е елементарно. Левски също има високи цели и тези през новото футболно състезание би трябвало да бъдат защитавани.

Левски ще се опита да се намеси в битката за купата. Още от първата минута започваме битка във всяка една точка на терена, против всеки един съперник с мисълта да спечелим шампионската купа на България по футбол.
За Суперкупата би трябвало да се разберем с управлението на Лудогорец по кое време ще се изиграе този мач. Щом се играе за трофей, Левски наложително ще излезе на терена с мисълта да завоюва този мач. Убеден съм, че и в Разград мислят по-този метод.

Селекцията

На този стадий не търсим нищо друго. Стандартното факсимиле, че селекцията е отворен развой важи и при нас. Трябва да е в действителност нещо инересно, с цел да притеглим още нови футболисти. Ако ни изпадне състезател, който сме сигурни, че ще вдигне класата на тима, ще бъде притеглен, само че ще е единствено един.

В околните часове се надявам сагата с Филип Кръстев да завърши. Всичко е контрактувано и той би трябвало да остане футболист на Левски.

В клуба няма нито една оферта за наш състезател. А и на този стадий не считаме да се разделяме с наши футболисти.

Новото състезание

Гледам си нашата градина, а не останалите тимове. Най-нормалното нещо е Лудогорец да е любимец и тази година. Особено след 11 извоювани трофеи и този капацитет, който имат с наличните футболисти в Разград. При всички положения ЦСКА също ще се бори на това занятие. Не имам вяра някой различен да се намеси в тази борба, само че има още 4-5 тима, против които Левски, ЦСКА и Лудогорец може да загуби.

Всички в клуба се надяваме, че равнището на Левски ще се вдигне. Очакваме тимът да играе по-силно през новия сезон. Имаме млади играчи, които желаят да работят, да порастват. Всеки един от тях растейки, ще оказва помощ и за развиването на тима като цяло.
Напрежението в Левски е ежедневие, само че аз съм привикнал с него. Искам да носим наслада на последователите и стадион "Георги Аспарухов " или стадион "Васил Левски " да са цялостни. Това ще е най-голямата премия за хората в клуба.

Финансовите проблеми

Финансовото положение на Левски все е още е тежко. Малко по-малко се появява светлинка в тунела. Има сериозен интерес към разнообразни рекламодатели, спонсори и аз се надявам скоро време да имаме подписани нови контракти. Все още имаме неуредени финансови взаимоотношения с Насиру Мохамед. Тези отговорности всеки месец се чистят и понижават. С Петър Хубчев приключихме взаимоотношенията си. Демоклевият меч за Левски е Национална агенция за приходите.

Там имаме отговорности и не ги крием. Мога да уверя всички, че Левски не крие нито една стотинка свое обвързване, стреми се да си стъпи на краката и да почне да погасява първо отговорностите си към страната. Ние по този начин разбираме нещата, първо да оправим тези отговорностите.
Не съм счетоводител, с цел да кажа в този момент ли са повече отговорностите на клуба или преди време, когато станах притежател на клуба.

Задълженията към футболистите? Иво Ивков би трябвало да може да отговори по-конкретно на този въпрос, само че мисля, че към чиновници и футболисти нямаме отговорности.

Стадион "Георги Аспарухов "

Имахме съществени диалози с Радостин Василев при започване на годината, когато той беше настоящ министър на спорта. Вижте какво се случва в този момент в страната. В интерес на истината през юни и юли месец трябваше да приказваме и още по-конкретни неща. Реално този стадион "Георги Аспарухов " е на страната, не е на Левски. Очаквам, който и да стане министър, а и освен той, а и хората от изпълнителната власт да извърнат съществено внимание на тяхната си благосъстоятелност. Но сега на нито един политик в главата му не е футбол.

Феновете

Другата седмица ще започва акцията за продажбата на обонаметни карти за новия сезон. Очаквам сериозен интерес от страна на нашите последователи. Бях 10 дни в чужбина, нямам сериозен взор по какъв начин върви акцията "Левски на левскарите ". Очаквам сериозен интерес към всяка една самодейност, която Левски ще направи.
Пожелавам на всички наши последователи да са живи и здрави, да бъдат щастливи от метода, по който се показва Левски.

Юбилеят

Как се усещам на 60 години ли? Горе-долу като на 59. Тези, които споделят, че се усещат на 30, да знаят, че лъжат. Не съм по-равносметките. Не виждам обратно. Гледам през днешния ден и на следващия ден, не през вчерашния ден. 60 години - изпълнени с извънредно доста прелестни моменти от всякакво естество. Това важи за фамилията ми, Левски, националния тим.

Аз съм благополучен и удовлетворен от тези 60 години. Аз съм дал извънредно доста на Левски, само че Левски ми е дал всичко.

Националния тим

Много неща би трябвало да се трансформират там. Аз съм от хората, които в никакъв случай не приказват и разискват националния тим. Предпочинам да продължа да го върша, тъй като ще кажа някой нелицеприятни неща и ще има хора, които ще се разсърдят. Мнението ми си остава за мен.
Интересна двойка ще са Херо и Мъри в националния тим. Сигурен съм, че ще свършат изключителна работа, в случай че те се заемат с тази задача. Няма да спирам Мъри, в случай че става въпрос за ползите на националния тим.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР