Мъжкото момче на театъра и киното Юлиан Вергов е роден

...
Мъжкото момче на театъра и киното Юлиан Вергов е роден
Коментари Харесай

В главната роля: Юлиан Вергов за предизвикателството да играеш Иван Вазов

Мъжкото момче на театъра и киното Юлиан Вергов е роден на 15 юли 1970 година в София. Приет е да учи в МЕИ - в инженерна компетентност. Четири години е бил театрален служащ в младежкия спектакъл. На 28 години приключва театралния лицей " Любен Гройс " в класа на Цветана Манева. Историята му е история за триумфа " от нулата до върха ", а българската аудитория го познава от емблематичните му функции в киното и театъра. През 2015 година получава " Икар " за поддържаща мъжка роля за облика си в " Солунските съзаклятници ".

" Много съм благополучен, тъй като съгласно мен попреминава леко тази пандемия - отпушват се доста неща и нови благоприятни условия за планове, които бяха единствено концепция ", сподели Вергов.

Актьорът влиза в нова роля - на огромния български публицист и стихотворец Иван Вазов в постановката " Балконът на Вазов ".

" В началото не желаех да го играя, изобщо да се ангажирам, тъй като е доста трудоемко ", споделя той за ролята.

" Според мен за пръв път публиката ще види Вазов като Вазов. Не като Патриарха на българската литература - има го и него, несъмнено, само че ще види какъв човек е бил Вазов ", добавя той.

" Става въпрос за последните дни на Междусъюзническата война, която унищожава България. Тази покруса участва в спекталъка, само че обаче има и много неща, които са поднесени с доста възприятие за комизъм ", сподели Вергов.

" Не всички обожават Вазов. Много хора са го питали: Защо и ти не почина при Априлското възстание, ами бега с каруцата за Пловдив? А в този момент пишеш стиховете си и получаваш пари за тях. Нали, типично по български ", споделя артистът.

" Цветана Манева, която ми е идол, споделя по този начин: Ние, българите, би трябвало да се научим да се обичаме. И имаме огромен недостиг на съчувствие, би трябвало да се научим на малко повече емпатия ", добавя Вергов.

" Сигурно бих държал барче на някакъв остров на брега на морето ", споделя Вергов за това какво би правил, в случай че не беше станал артист.

" С най-голямо наслаждение бих играл с Мадс Микелсен ", дава отговор той на въпроса с кого би желал да играе дружно на една сцена или във филм.

" Мечтая за всяка последваща роля. А в персонален проект - да се осъществен фантазиите на щерка ми. Тя реши да се занимава с актьорско майсторство ", споделя още той.

" Любимата ми българска дума е " Благодаря ". Аз доста постоянно благодаря ", споделя той.

Вижте какво още показа Юлиан Вергов във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР