Мъжкият ни национален отбор по волейбол започва днес подготовката си

...
Мъжкият ни национален отбор по волейбол започва днес подготовката си
Коментари Харесай

Салпаров: Кой луд играе контроли на Нова година?

Мъжкият ни народен тим по волейбол стартира през днешния ден подготовката си за европейската олимпийска подготовка в Берлин. Надпреварата е от 5-ти до 10-ти януари, а единствено спечелилият ще завоюва квота за Игрите в Токио. На 31 декември от 15 ч. и на 1 януари от 16 ч. " лъвовете " ще изиграят две контролни срещи с тима на Египет.

" В доста от случаите, когато е олимпийска година, се случва по този начин. През януари е последната подготовка и не е за първи път да упражняваме по Коледа и Нова година. През тази година ще играем на 31-ви и 1-ви против тима на Египет. Времето до първите мачове в Берлин е малко. До 6-ти януари би трябвало да се съберем всички, да създадем нужния синхрон и да играем добре в Германия. ", сподели либерото Теодор Салпаров в изявление за bTV преди първата подготовка на националите.

" Истината е, че сме в доста тежка група. За да излезнем, би трябвало да създадем подвиг - да бием Франция, Сърбия и Холандия, която в последните години играе на доста високо равнище. Няма какво да се лъжем - ще бъде тежко, само че всички момчета са стимулирани, желаят да отидат на олимпиада. Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да добием естествен образ до квалификацията и най-много разпределите да се почустват с нападателите, тъй като там е разковничето. Едва ли другите тимове ще имат повече тренировки или контроли. Кой вманиачен играе контроли на Нова година? Само " фараоните " от Египет могат да дойдат да играят контроли против нас. Ще се готвим, уповавам се да отидем там оптимално добре готови. Дай Боже да покажем българския дух и да имаме късмет да се класираме. "

" Едва ли ще стартираме да играем по-силно от европейското състезание. Но нашият борбен дух и темперамент, когато тимът гори и желае да го реализира непременно, може да ни помогне да се надскочим. ", продължи той.

" Ако прескочим груповата фаза с тези тежки тимове, ще имаме огромен подтик и душевен, че можем да се класираме за олимпиадата в Токио. ".

Теодор Салпаров се надява последните му мачове за националния тим да са в Токио, а не в този момент в Берлин.

" Още след европейското разгласих, че в случай че не се класираме, завършвам с националния тим. За идната олимпиада ще бъда на 41. Има задоволително кадърни момчета на моя пост, нямам доверие, че ще бъде проблем, че Теодор Салпаров няма да играе за България. Всичко си има начало и край. Ще бъда най-щастливия, в случай че завърша кариерата си в националния тим на олимпийските игри в Токио ", добави Салпаров.

btvnovinite.bg
 Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР