Мъжкият национален отбор по баскетбол попадна в група J заедно

...
Мъжкият национален отбор по баскетбол попадна в група J заедно
Коментари Харесай

Иван Алипиев: Ние сме фаворити в квалификациите за Евробаскет 2025

Мъжкият народен тим по баскетбол попадна в група " J " дружно с Австрия и Норвегия за предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025. Националът Иван Алипиев разяснява за Sportal.bg противниците на България в последния опит за класиране в идната фаза на европейските пресявки и възможностите на отбора ни.

" Ние сме любимци без значение от групата. Предишният път бяхме в група с Румъния, Португалия и Кипър, в този момент с Австрия и Норвегия. С цялото ми почитание към тези два тима, с които следва да играем, само че след европейското състезание предходната година сигурно упованията към нас са доста по-големи ", разяснява Алипиев и разясни, че това, че сме любимци може да ни изиграе неприятна смешка.

" Имаме опитни играчи, всеки един от нас е играл против доста мощни тимове, в доста мощни тимове, тъй че нямам доверие да се получи такова нещо при нас ", добави крилото на италианския БК Латина и на националния отбор на България.

" Ако треньорският щаб реши да ме извика още веднъж за лагера и мачовете, знам, че както аз, по този начин и останалите играчи в тима ще дадем всичко от себе си, с цел да преодолеем тази подготовка и да гледаме напред. Нашата последна цел е ЕвроБаскет 2025 ", съобщи още младият баскетболист.

Националният ни тим ще стартира с посещение на Норвегия на 19 юли. Следва домакинство на Австрия на 22 юли, а на 29 юли националите ще посрещнат Норвегия. В последния си мач от групата българският отбор ще гостува на Австрия на 2 август.

Само спечелилият от групата ще се класира за същинския стадий на квалификациите за Евробаскет 2025.

" Относно нашите противници, по-запознат съм с тима на Австрия, в сравнение с с тима на Норвегия, основно поради интервала, който прекарах в Австрия, нищо че не беше доста дълъг. Въпреки това имам концепция за някои от играчите, съумях даже да играя против някои от тях. Със сигурност имат нелоши състезатели. Ако съумеят да съберат целия си състав, несъмнено ще са тим, който ще излезе за победа против нас. Не имам вяра някои от тимовете да излезе против нас с мисълта, че ще загуби. Със сигурност тимът на Австрия е по-сериозният противник от двата, с които се паднахме. За тима на Норвегия нищо не мога да кажа, в действителност нямам никаква визия. Както към този момент споделих, ще излезем на 100% във всеки от мачовете ", разяснява Алипиев.

„ И двата тима са ми непознати. разяснява и селекционерът Росен Барчовски за уеб страницата на Българската федерация по баскетбол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР