Mъжкият национален отбор на България завърши на 20-о място в

...
Mъжкият национален отбор на България завърши на 20-о място в
Коментари Харесай

Българите завършиха на 20-о място на Евробаскет2022

Mъжкият народен тим на България приключи на 20-о място в крайното класиране на Евробаскет 2022. Това стана ясно след последния дуел от шампионата.

Баскетболистите на Росен Барчовски приключиха на пето място в група А, като записаха една победа и пет загуби и не съумяха да се класират за идната фаза.

Шампион стана един от противниците на България в Тбилиси – Испания, който на финала победи Франция с 88:76 точки. Германия се пребори за бронзовите оценки след триумф над Полша с 82:69 точки.

Макар и единствено с пет мача в шампионата, Александър Везенков и Дий Бост резервираха водещите си позиции в самостоятелните ранглисти на шампионата.

Крилото на Олимпиакос приключва трети по най-вече точки приблизително на мач – 26,8 след Янис Антетокумпо от Гърция и Лаури Марканен от Финландия. Везенков резервира първото място и приключи като герой номер 1 на ЕвроБаскет с 12,2 битки приблизително на мач. Той е в Топ 3 на най-ефективните играчи със междинен коефициент на потребно деяние 31,2, като и по този индикатор попадналият в Идеалния тим на шампионата Антетокумпо е водач, пред Никола Йокич. С четири дабъл-дабъла в пет мача Везенков дели първото място по този индикатор със сребърния медалист Руди Гобер (9 мача), Никола Йокич и Александър Мамукелашвили.

Дий Бост остана на върха в класацията за най-вече асистенции на мач с 8,4.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР