Мъжкият национален отбор на България по волейбол на България загуби

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол на България загуби
Коментари Харесай

ЖАЛКИ! Полша ни преби на волейбол с резервите

Мъжкият народен тим на България по волейбол на България загуби втория си мач от олимпийската подготовка, отстъпвайки против Полша с 0:3 (24:26, 20:25, 21:25).

След успеха над Китай на старта българите не съумяха да поднесат изненада против европейския първенец. Полският отбор не превъзхождаше с толкоз доста българите, само че огромните неточности натежаха.

Равностоен и оспорван беше главно първия гейм, който приключи трагично. Българите имаха своите шансове и в третия, само че там позволиха закъснение след тъждество до 20-та точка. 

С победа и загуба България заема пето място в група С на олимпийската подготовка. Полша е водач в потока с две победи и геймово съответствие 6:2. Европейският първенец е пред Канада, който също е с два триумфа, само че и геймово съответствие 6:3.

Най-резултатен в дуела беше Цветан Соколов с 20 точки. За България Александър Николов добави осем точки.

Селекционерът Пламен Константинов даде късмет за изява на 16-годишния разпределител Симеон Николов, който първоначално влизаше за обсада, а в третия гейм размени напълно Георги Сеганов. Тийнейджърът се понрави с играта си, ръководейки офанзивата.

Полша игра без двама от главните си играчи Александър Сливка и Вилфредо Леон. Въпреки това съмнения в играта на тима нямаше. Бартош Беднорж осъществя 16 точки, а Лукаш Качмарек - 13.

Следващият мач на България в олимпийската подготовка е против Аржентина на 3 октомври от 5 часа сутринта българско време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР