Мъжкият национален отбор на България по баскетбол излиза за най-важния

...
Мъжкият национален отбор на България по баскетбол излиза за най-важния
Коментари Харесай

Всичко или нищо за България срещу Португалия в името на ЕвроБаскет 2025

Мъжкият народен тим на България по баскетбол излиза за най-важния си и финален мач от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025. Възпитаниците на Росен Барчовски одобряват водача в група " F " Португалия в пряк конфликт за първото място в крайното класиране, което ще бъде завършено през днешния ден. Срещата стартира довечера от 18:00 часа българско време в зала " Арена Ботевград ".
 България остава в играта за Евро 2025 след трагична победа над Румъния
България остава в играта за Евро 2025 след трагична победа над Румъния

Павлин Иванов беше над всички

В момента обстановката в групата е следната - единствено тимът, приключил на първото място, се класира за същинските квалификации, до момента в който идващите два отбора играят спомагателни пресявки през лятото. България е на втора позиция с актив от 4-1, до момента в който Португалия е водач с 5-0. За да си обезпечат първото място, " лъвовете " би трябвало да реализират победа с над 10 точки, защото точно с толкоз изгубиха гостуването си в Коимбра през ноември, когато бяха победени със 78:88.

А триумф с такава разлика е изцяло изпълним, защото националите ни ще могат да разчитат на най-хубавия баскетболист в Евролигата от началото на сегашния сезон - Александър Везенков

Както е известно, преди три дни българският отбор резервира шансове за първото място, откакто реализира наложителна победа с 62:61 над Румъния в Питещ. Срещата бе доста трагична и " лъвовете " изковаха триумфа в последните секунди, когато Павлин Иванов осъществя основна тройка, с цел да успокои лагера на " трикольорите ". Във въпросния дуел станахме очевидци на чудесните дебюти, които направиха Симеон Лепичев, Коди Милър-Макинтайър и Лъчезар Димитров. Първият се възползва от бързите фаулове на Емил Стоилов и осъществя 13 точки за триумфа, вторият записа дабъл-дабъл от 11 точки и 12 асистенции, а третият впечатли със усърдие в отбрана и взе битката в нахлуване, след която Иванов означи тройката, смълчала публиката в Питещ.

Очаква се довечера в Ботевград да бъде същински баскетболен празник, като през вчерашния ден домакините оповестиха, че съвсем половината от потенциала на зала " Арена Ботевград ", към този момент е бил напълнен. Билети ще не престават да се продават и през днешния ден, като касите в оборудването отварят в 10:00 часа.

Иначе, тимът на Португалия също завоюва първия си мач от сегашния февруарски прозорец. Макар и мъчно, иберийците се постановиха със 75:66 при гостуването си на Кипър. В срещата блесна техният водач Траванте Уилямс, който осъществя 24 точки и несъмнено е най-опасният играч на противника.
 Барчовски: Резултатът беше най-съществен, всичко останало е на назад във времето
Барчовски: Резултатът беше най-съществен, всичко останало е на назад във времето

" Важното е, че в неделя ще разчитаме и на Везенков "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР