Мъжкият национален отбор на България направи 1:1 като гост на

...
Мъжкият национален отбор на България направи 1:1 като гост на
Коментари Харесай

Националите изпуснаха Азербайджан в Баку

Мъжкият народен тим на България направи 1:1 като посетител на Азербайджан в Баку. Филип Кръстев откри в 58-та минута, а Гурбанлъ изравни в 87-та минута. Двубоят беше част от новия другарски шампионат FIFA Series, а в първата си среща националите победиха Танзания с 1:0, а Азербайджан се оправи с Монголия също с 1:0.
Прочетете още
Началото на дуела стартира с удар на Емин Махмудов, само че Антон съумя да почисти малко преди голлинията.

В 17-та минута Александър Колев беше на добра позиция, само че не съумя да засече с глава. 

В 36-та минута Кирил Десподов можеше да повтори страхотния си гол против Танзания. Капитанът на националите стреля от директен свободен удар по съвършен метод, само че вратарят на азерите съумя със сетни старания да избие в корнер. 

В 44-та минута Едди Паскуал насочи рисков удар, на Дюлгеров внимаваше и мазета. 

В началото на втората част влезлият като запаса на българската врата - Светослав Вуцов трябваше да се намесва незабавно, откакто влезе в игра. Той обаче внимаваше и избави изстрел на Турал Байрамов. 

Последва удар на Илиан Илиев, само че той беше избавен от азерския пазач.

В 58-та минута Филип Кръстев беше изведен добре и навлезе в пеналта. След серия от рикошети топката излезе в корнер. Азерите имаха искания, че Кръстев е играл финален с топката и до момента в който стачкуваха лъвовете извършиха бързо Десподов подаде към Кръстев, който с прекрасен техничен удар в пеналта не остави късмет на вратаря на домакините за 0:1.

В 68-та минута националите можеха да удвоят, само че удар на Десподов мина около вратата.

В 76-та минута Хюсеинов стреля, откакто засече центриране от фаул, само че ударът ме мина около вратата. 

В 87-ата минута Джейхун Нуриев проби майсторски около двама българи, последва центриране паралелно на голлинията и от близко Муса Гурбанлъ не остави шансове на Вуцов за 1:1.

В последните секунди Озобич насочи рисков удар, който мина около вратата.

Следващият мач на националите е на 4 юни - контрола като посетител на Румъния. 

Азербайджан: Шакрудин Магомедалиев, Рахил Мамадов, Бадави Гусейнов, Бахлул Мустафазаде, Елвин Гафаргулиев, Чошкун Диниев, Едди Паскуал, Торал Байрамов, Рамил Шейдаев, Емин Махмудов, Ренат Дашахов 

България:  Иван Дюлгеров, Васил Попов, Живко Атанасов, Алекс Петков, Валентин Антов, Георги Костадинов, Филип Кръстев, Илия Груев, Александър Колев, Кирил Десподов, Илиан Илиев - младши
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР