Мъжката Асоциация на професионална тенисисти официално потвърди това, което се

...
Мъжката Асоциация на професионална тенисисти официално потвърди това, което се
Коментари Харесай

Григор Димитров постигна целта си

Мъжката Асоциация на професионална тенисисти публично удостовери това, което се знаеше от няколко дни – Григор Димитров още веднъж е част от Топ 10 на международната класация. Това стана факт с публикуването на новото седмично издание на класацията на АТР.

С достигането си до осминафиналите на „ Уимбълдън “ Григор събра 3160 точки и излезе на десето място, изкачвайки се с една позиция. Със същия актив е и германецът Александър Зверев, който е 11-и. Димитров и Зверев изместиха Жо-Вилфред Цонга, защото французинът губи две места в ранглистата.

В Топ 10 има още промени. С триумфа си на „ Уимбълдън “ Роджър Федерер към този момент е трети с 6545, като пред него са единствено Анди Мъри (7750) и Рафаел Надал (7465). Четвърти е Новак Джокович, а Стан Вавринка губи две позиции и към този момент е пети. Следва Марин Чилич. Доминик Тийм се изкачи до седма позиция, а Кей Нишикори до осма. Милош Раонич загуби две места и към този момент е девети, като води със 160 точки пред Григор.

В паралелната ранглиста, която се отнася единствено за резултатите от 2017 година, Григор Димитров е на девето място с 1925 точки, а осми е Анди Мъри с 2290. Тенисистите преди тях също са с близки резултати и българинът към момента има късмет в борбата за присъединяване във финалния за годината Мастърс в Лондон.

Цветана Пиронкова също записа напредък в международната класация и към този момент се намира на 123-а позиция с 481 точки в седмичната ранглиста на WTA.

Втора ракета на България е Виктория Томова, който отстъпва с пет места до 167-о. Елица Костова губи 69 и към този момент е 220-а. Сесил Каратанчева се изкачи до четвърто място с 231. Александрина Найденова е 286-а, а на три позиции зад нея е Изабелла Шиникова.

Чехкинята Каролина Плишкова към този момент публично е №1 в света с 6855 точки. Тя се изкачва с две места, а досегашната лидерка Анжелик Кербер към този момент е трета с 5975 точки. Второ място се заема от Симона Халеп (6670).

Британката Йохана Конта прогресира с три места и към този момент е четвърта. Шампионката от „ Уимбълдън “ Гарбине Мугуруса скача с 10 позиции до пета в света. Следват Елина Свитолина, Каролине Возняцки, Светлана Кузнецова, Винъс Уилямс и Агниешка Радванска. Местата си в Топ 10 губят Доминика Цибулкова и Серина Уилямс.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР