Мъже, страдащи от рак на гърдата, ще получават безплатна хормонална

...
Мъже, страдащи от рак на гърдата, ще получават безплатна хормонална
Коментари Харесай

Вече и мъже с рак на гърдата ще получават безплатна хормонална терапия

Мъже, страдащи от рак на гърдата, ще получават безвъзмездна хормонална терапия.

Това оповестиха във вторник от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Това стана допустимо откакто Националният съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти прие нормативи промени, с които се актуализира Фармако-терапевтичното управление по здравна онкология в частта „ Карцином на гърдата при мъже “. 

С нормативните промени се приема, че лекуването на карцином на гърдата при мъже е аналогично на лекуването на карцинома на гърдата при дами. Лекарствените артикули, употребявани за ендокринна терапия при дами (антиестрогени, ароматазен инхибитор, LHRH-агонист и други), ще се ползват и при мъже, според признатите стандарти и управления за лекуване на рак на гърдата, без значение че това не е отразено в късата характерност на тези артикули. При ендокринна терапия с ароматазни инхибитори се предлага прибавянето на LHRH-агонист, пишат от Министерство на здравеопазването.

Досега лечението се предоставяше на дами, наранени от рак на гърдата. През юли стана обществено известен случай на мъж, измъчен от тази онкологична локализация, на който Касата в Пловдив е отказала безплатната терапия, защото в управлението такава терапия е планувана единствено за дами.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР