Мъжът се възстановява успешно Екип от кардиолози извърши уникална операция,

...
Мъжът се възстановява успешно Екип от кардиолози извърши уникална операция,
Коментари Харесай

Уникална операция направиха кардиолози

Мъжът се възвръща сполучливо

Екип от кардиолози извърши неповторима интервенция, с цел да избави живота на 53-годишен сериозен пациент. Със съдействието на проф. Юлия Джоргова огромен мултидисциплинарен екип от Сърдечно-съдовия център на Аджибадем Сити Клиник, воден от проф. Иво Петров, е оперирал извънредно увеличено сърце с ниска помпена функционалност.

В интервенцията по имплантиране на перкутанна аортна клапа са взели участие анестезиолози, кардиолози, кардиохирурзи и съдови хирурзи. Мъжът е постъпил в болничното заведение в сериозна клинична обстановка, на границата сред живота и гибелта.
Операцията е била извънредно рискова. “За наше благополучие откакто доста тъкмо беше вградена катетърната клапа и с помощта на напъните на екипа – външен сърдечен масаж, лекарства, които поддържат сърдечната функционалност, и вследствие на поправената към този момент аортна стеноза, сърцето последователно стартира да възвръща своята функционалност ”, уточни проф. Петров.

След изкуствена вентилация и циркулация с лекарства, пациентът е почнал да се възвръща. 18 часа след процедурата му е била спряна изкуствената вентилация, а 48 часа по-късно той към този момент е бил в отлична кондиция и без никакви лекарства, които да поддържат сърдечната функционалност, с изцяло независима бъбречна функционалност, без нуждата от хемофилтрация. Оттук нататък му престои единствено клинично наблюдаване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР