Мъжът, прегазил дете в София, е глобен с 500 лв.

...
Мъжът, прегазил дете в София, е глобен с 500 лв.
Коментари Харесай

Марковски: Божков е умен човек, има умисъл в цялото му прибиране

Мъжът, прегазил дете в София, е санкциониран с 500 лева през 2006 година за шофиране след приложимост на алкохол. Какви законодателни промени ще спрат войната по пътищата?

" Законодателният орган дава поръчки, че се прави съществено " поправяне "  на закононарушенията, свързани с превоза. Вече Върховният съд е едно наказателно поделение. Един правосъден състав във Върховния съд одобри по делото на Милен Цветков, че може да се приказва за съзнателно закононарушение, комбинирана приложимост на алкохол, опиати и несъответстващо държание зад кормилото. Самата правосъдна процедура, а към този момент и законодателството, дават поръчка за съществено преосмисляне и на типа на наказванията, и на глобите ", каза адвокатът Димитър Марковски в студиото на " Денят ON AIR ".

Той разяснява и случая на бул. " Сливница ". " Отключи се голяма гражданска сила и вълна. Освен, че съм юрист, съм и жител. Нееднократно съм изказвал съболезнования към фамилията. Оценявайки юридическите обстоятелства по този случай с Адриян, не можем да търсим никакъв паралел с тези проблеми, които се случиха -  и с прегазеното дете на пешеходна пътека, и с на Семерджиев делото. При него няма приложимост на алкохол, приложимост на наркотични субстанции, единственото му нарушаване е шофиране с по-висока скорост в градски условия ", изясни юристът.

По думите му, когато не се стигне до бързо правосъдие хората губят възприятие, че получават правдивост. " Т.нар. правосъден бавеж основава възприятие в гражданското общество на неправда ", счита той.

Пред Bulgaria ON AIR Марковски сподели по какъв начин би трябвало да наподобяват измененията в Наказателния кодекс, с цел да има правдивост.

" Заявките за такива промени са дадени, само че има друго събитие, което е сериозен кол в българското правосъдие. Българският съд работи динамично и проведено. Едно такова наказателно произвеждане протича в границите на няколко съвещания, съдията събира и ревизира всички доказателства и чете присъда. Основният проблем е обвързван с недобре проведената материално-техническа база по застраховане на експертизите. Това е огромен проблем, за който не се приказва на глас. Причината е липса на пари ", стана ясно от думите му.

Няма пари за експертизи и движимостите лица са демотивирани, категоричен  е юристът. Той разяснява и връщането на Васил Божков.

" Практиката е, когато се екстрадира едно лице по искане на молеща страна, нормално има лица, които го предават, основават се документи. Божков е образован човек. Има предумисъл в цялото прибиране в България. Могат да бъдат събирани доказателства във всяка посока, по всяко наказателно произвеждане. Г-н Божков, в случай че има съответни изказвания, че е давал избрани суми " такси успокоение ", към тези изказвания могат да се приложат банкови извлечения. Изнесената фактология може да бъде тествана ", посочи Марковски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР