Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, не е невменяем. Това

...
Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, не е невменяем. Това
Коментари Харесай

Прокуратурата: Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, не е невменяем

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, не е неуравновесен. Това оповестиха от прокуратурата на брифинг, на който изнесоха спомагателни данни по случая.

Няма данни за психическо заболяване на мъжа, осквернил гроба на патриарх Неофит, само че ще бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, обявиха оттова.

Той е упрекнат, че е осквернил гроба. Задържан е за 72 часа, ще бъде пожелан непрекъснат арест.

„ Ако се окаже неуравновесен, то тогава няма да му бъдат повдигнати обвинявания “, допълниха оттова.

Предвижда се затвор до 3 години, както и санкция от 5000 до 10 000 лв..

Гробът се намира под колонадата на столичния митрополитски храм „ Св. Неделя “. Покушението над него се е случило в нощта на понеделник против вторник. Вчера следобяд беше хванат причинителят. Той се оказа на 37 документи, без документи и водещ бездомнически метод на живот.

Кръстът е изваден от гроба и част от него е счупена, както и част от мрамора, обграждащ гроба на упокоилия се предстоятел на БПЦ.

На 21 април, неделя, в храм „ Св. Неделя “ ще бъде отслужена заупокойна света литургия и панихида във връзка 40 дни от кончината на българския патриарх Неофит.

Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит умря на 13 март в 22:22 ч. Той се спомина след дълготрайно боледуване във Военномедицинската академия в резултат на многоорганна непълнота.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР