Мъжът, който уби един и рани шестима души при атака

...
Мъжът, който уби един и рани шестима души при атака
Коментари Харесай

Убиецът в Хамбург - мигрант от ОАЕ, не е било възможно да бъде депортиран

Мъжът, който умъртви един и рани шестима души при офанзива с нож в Хамбург, е влезнал нелегално в Германия. Депортирането му обаче е било невероятно, тъй като не е имал документи.

Това разкри кметът на града Олаф Шолц.

Арестуваха двама косовари, готвели атентат в Германия

След нещастието в Берлин: Бронетранспортьори по улиците в Будапеща

Вчера вечерта 26-годишният мъж нахлу в супермаркет в северния град и стартира безсистемно да ръга с нож хората вътре. Според някои непотвърдени свидетелства той е крещял "Алах Акбар ".

Първоначалната инфорация беше, че мъжът е палестинец, само че след това стана ясно, че е роден в Обединените арабски емирства. Към момента служителите на реда се пробват да открият сегашната му народност.

Жертвата му е 50-годишен немец. Ранени са жена на същата възраст и още четирима мъже сред 19 и 64. Друга жена, на 35, е потърпевша леко при неутрализирането на нападателя.

Той се опитал да избяга от мястото на престъплението, само че бил подгонен от клиенти на магазина и минувачи. Видеоклипове от мобилни телефони демонстрираха по какъв начин няколко индивида обкръжават мъжа и го замерят със столове:

Robber gets attacked by passengers after stabbing a guy in a edeka market in Hamburg. #hamburg #barmbek #edeka #messerattacke pic.twitter.com/CWe3sVJbDL
— Murat Can (@Muriburii) July 28, 2017
Passengers and Police arrested the Robber from edeka market in Hamburg. #hamburg #barmbek #edeka #messerattacke pic.twitter.com/MVppLeyshh
— Murat Can (@Muriburii) July 28, 2017
Полицията допуска, че нападателят е работил самичък. Властите досега се въздържат да дефинират дейностите му като терористични.

Кметът Олаф Шолц дефинира офанзивата като "престъпление от ненавист ".

"Това, което ме разгневява още повече е, че явно става думка за някой, който е изискал протекция от нас в Германия и по-късно е насочил омразата си към нас ", сподели градоначалникът, представен от в. "Цайт ".

Очевидец на нападението, представен от Би Би Си, твърди, че дейностите на нападателят изглеждали прекомерно безредни, а не като нещо планувано.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР