Мъжът е причинил ПТП и е отказал да бъде тестван

...
Мъжът е причинил ПТП и е отказал да бъде тестван
Коментари Харесай

Русенец остава за 2 години без шофьорска книжка

Мъжът е предизвикал ПТП и е отказал да бъде тестван за алкохол

46-годишният И. И., който на 08.11.2021 година предизвикал ПТП с материални вреди и отказал да бъде тестван за алкохол, ще заплати санкция от 2200 лева и ще остане за две години без брошура. Това постанови Русенският съд, откакто отхвърли оспорването на наложените санкции, съобщи.

Около 17:30 ч. до детска градина „ Незабравка 2 “ потърпевшата И. П. била паркирала лекия си автомобил с отворена задна врата. Нарушителят, управлявайки „ Митсубиши Паджеро Вагон “, не се съобразил с атмосферните условия, положението и широчината на пътя, в резултат на което блъснал отворената врата и предизвикал ПТП с имуществени вреди. При диалога сред двамата участници в произшествието, дамата усетила аромат на алкохол и се обадила на тел. 112. Дошлите на място служители на реда поискали да ги тестват за алкохол, само че И. И. отказал. Издали му ваучър за здравно проучване, само че не извършил и даденото наставление. Били му формирани два акта, а след това и наказателни постановления: 1. за позволеното ПТПглоба в размер на 200 лева.; 2. за отхвърли да бъде тестван за алкохол – 2000 лева санкция и отнемане от право да ръководи МПС за 2 години.

Районен съд – Русе е удостоверил и двете наказателни постановления. Първото решение не е било обжалвано и е влезнало в действие през месец юли, само че против второто е постъпила тъжба от И. И. и делото е било прегледано от касационната инстанция. Тричленният правосъден състав също е отхвърлил възраженията на нарушителя, че не било индивидуализирано техническото средство Алкотест Дрегер. Индивидуализацията на уреда би била значима, в случай че с него е била осъществена инспекция на лидера, а не при отвод да му бъде направена такава. И съгласно двете правосъдни инстанции нарушаването е било несъмнено потвърдено, а отводът на осъденото лице да бъде тествано за алкохол, в действителност не се и спори от него.

Решенията на Районен съд – Русе, с които са доказани двете наказателни постановления против И. И., към този момент са в законна мощ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР