Мъжът, държал заложници в село Вълково, се е самоубил в

...
Мъжът, държал заложници в село Вълково, се е самоубил в
Коментари Харесай

Похитителят от Вълково се обеси в ареста на връзка на маратонка, вързана за решетката на прозореца

Мъжът, държал заложници в село Вълково, се е самоубил в следствения арест, съобщи NOVA. Той се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца, прецизираха по-късно от Министерството на правораздаването.

Тази заран по време на рандеву Цветелин, който беше арестуван за 72 часа, е получил чифт маратонки.

Цветелин Цеков е бил настанен с различен арестуван под стража, който по време на случая е бил отвън ареста - на дело в Окръжен съд Благоевград. Извикана е Спешна помощ, която е установила гибелта на Цеков, предава Българска телеграфна агенция.

Проверката досега е открила, че тази заран по време на рандеву арестуваният Цеков е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа, е направил нарушаване - позволил е маратонките с връзки на тях. По случая е назначена инспекция.

В продължение на няколко часа 41-годишният мъж - престъпно проявен и лежал в психиатрична клиника, държа за заложници някогашната си брачна половинка и нейната майка. Имаше и ранен човек – бащата на партньорката му.

До обезвреждането на мъжа се стигна след дълги договаряния и дейности от страна на чиновниците на полицията в Благоевград, Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи и Специализирания отряд за битка с тероризма - Министерство на вътрешните работи.

„ Ситуацията на терен беше доста динамична, доста рискова, високорискова както за похитените, по този начин и за чиновниците, които се пробват да разрешат обстановката ”, изясни пред NOVA шефът на полицията в Благоевград Даниел Димитров.

Със заповед на началника на Областната работа за осъществяване на наказванията - Благоевград е назначена инспекция по случая. Тялото на умрелия е превозено за аутопсия.

 

Ето и формалното известие на прокуратурата:

Под управлението на Районна прокуратура – Благоевград започнаха дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 127, алинея 1 от Наказателен кодекс – склоняване към самоубийство.

Около 16 ч. през днешния ден, 05.10.2023 година, била установена гибелта на 41-годишния Ц.Ц. в арестантско помещение в Областна работа „ Изпълнение на наказванията “ - Благоевград при Министерството на правораздаването.

По първични данни мъжът се е самоубил, до момента в който другият задържан от същата килия взел участие в правосъдно съвещание

Извършен е оглед на местопроизшествието. Трупът на Ц.Ц. е откаран за аутопсия.

Ден по-рано Ц.Ц. е бил притеглен в качеството на обвинен и е арестуван за период до 72 часа за осъществени четири закононарушения - опит за съзнателно ликвидиране, отнемане от независимост и закана с ликвидиране в изискванията на домашно принуждение, безчинство.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР