Мъж, заловен да краде грозде от чуждо лозе, не само

...
Мъж, заловен да краде грозде от чуждо лозе, не само
Коментари Харесай

Крадец на грозде осъди МВР, без да се мерне в съдебната зала

Мъж, хванат да краде грозде от непознато лозе, освен се размина без наказване, само че и осъди Министерство на вътрешните работи да му заплати 400 лв.. При това – без даже да се явява на съвещанията в правосъдната зала. Нито в Районния съд на Пазарджик, който анулира наложената му санкция, нито в Административния съд, където юристът му печели делото за обезщетение.
 
Крадецът, 49-годишен гражданин на септемвирйското село Варвара, е заловен да бере в лозето на пазарджиклия в землището на село Бошуля на 16 октомври 2015 година. Стопанинът заварил в този ден четирима души – трима мъже и жена. Заснел ги с телефона си и подал сигнал на 112. Трима съумели да избягат, само че притежателят записал номера на колата им. За разкриването роля изиграл и неповторимият вид грозде, какъвто имало единствено в този масив.
 съд дело Dariknews.bg, списък
За шанс в този ден полицията в Септември била на крайник поради сигнал за незаконни мигранти. Крадецът бързо бил хванат, а в багажника му били открити два чувала с към 24 кг прясно набрани чепки.
 
Всеки от протоколите от делото на първа инстанция стартира с изречението, че подсъдимият не се явява персонално, съставлява го единствено бранителят му.
 
Глобата от 200 лв. пада в съда, тъй като не е било формирано досъдебно произвеждане, причинителят не е бил притеглен като обвинен. Без да знае в какво е упрекнат, той не можел да провежда отбраната си, а това е негово главно право, стимулират се магистратите. Заради това нарушаване наказателното разпореждане е анулирано, без да се гледа всъщност.
 
При второто дело пред Административния съд в Пазарджик отново единствено юристът печели иск за 400 лв., които са личния му хонорар за отбраната на клиента му от първото. Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик е наказана да заплати както тази сума с лихви, по този начин и още 410 лв. разходи.
 
Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР