Мъж, страдащ от психологически проблеми, е застрелял фермер и полицай

...
Мъж, страдащ от психологически проблеми, е застрелял фермер и полицай
Коментари Харесай

Психичноболен откри стрелба в Испания, има загинали и ранени

Мъж, измъчен от психически проблеми, е прострелял фермер и служител на реда в Испания, след което е бил убит от полицията, оповестиха локалните управляващи.

50-годишният мъж се барикадирал в къщата си в Аргамасиля де Калатрава в южната област Кастилия Ла Манча с пушка с телескопичен мерник и почнал да стреля, съобщил за медиите общински консултант.

Мъжът, който имал " психически проблеми ", умъртвил фермер, който се намирал в региона, и служител на реда, преди самият той да бъде убит от пристигналите на място служители на реда, добави съветникът.

Испанските медии оповестиха, че стрелбата е почнала, откакто мъжът влезнал в спор с 81-годишния си татко, който е бил ранен.

При стрелбата са били ранени още двама души - 49-годишен служител на реда от Гражданската армия и различен мъж, за който се счита, че е локален служител на реда, заяви представител на локалните служби за незабавна помощ.

И тримата ранени са откарани в болница, добави той. Престъпленията с принуждение, изключително тези с огнестрелно оръжие, са относително редки в Испания.

В страната с население от към 47 млн. души през 2021 година са регистрирани 290 убийства, което е с 12,4% по-малко от 2020 година, съгласно данни на Министерството на вътрешните работи. 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР