Мъж се яви в съда след известно 300-годишно дърво кола

...
Мъж се яви в съда след известно 300-годишно дърво кола
Коментари Харесай

Komfo Anokye kola tree: Мъж отрича да е отсякъл 300-годишно дърво в Гана

Мъж се яви в съда след известно 300-годишно дърво кола в южна Гана беше отсечена.

Снимки на отсеченото дърво, намиращо се в град Фейясе, провокираха отвращение измежду ганайците онлайн.

Древното дърво датира от кралство Ашанти, част от модерна Гана. Смятало се, че има лечебна мощ и се е трансформирало в туристическа атракция както за поданици на Гана, по този начин и за чужденци.

Мъжът се призна за почтен за причиняване на противозаконни вреди и беше пуснат под гаранция.

Той не е назван.

Според локалните предания дървото е растяло в място, където известният духовник Komfo Anokye изплюва ядка кола на земята при започване на 1700 година

Много в общността имаха вяра, че черните и бели семена на дървото кола може лекува заболявания и проклятия.

Дървото беше по средата на основен път, свързващ комерсиалния център на Гана, Кумаси, с езерото Босомтуе, национална туристическа дестинация.

Беше пощаден при строителството на автомагистралата заради известността си.

Не е ясно за какво е отсечен в този момент.

Директорът по проучванията в двореца Манхия, седалище на кралското семейство Ашанти, Осей-Бонсу Сафо Кантанка, сподели пред BBC в четвъртък че мястото на дървото е било значимо в историята на Кралство Ашанти.

Битката при Фейиасе видя хората от Ашанти да се борят за своята самостоятелност против могъщото кралство на Denkyira.

Г-н Kantanka сподели, че местоположението на дървото „ е същото място, където жителите на Denkyira са били победени от Asantes “.

Komfo Anokye, индивидът, за който се споделя, че е виновен за дървото, беше всесилен фетишен духовник - човек, за който се вярваше, че работи като медиатор сред духа и живота.

Устната традиция споделя, че той е заровил меч в земята, който остава крепко на място и в никакъв случай не може да бъде изваден, в пространствата на болница в Кумаси, която носи неговото име.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Присъствието на дървото беше непрекъснато увещание за неговите подвизи.

Асамоа Гиан е наказан да заплати обезщетение на някогашната си брачна половинка Израел Войната в Газа: „ Това беше първият ми път в бункер “, споделя жителят на Гана Шата Уейл: Защо „ дансхолът “ на Гана king' пробва Afrobeats

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР