Мъж, работещ като частен охранител, си изпроси глоба от 200

...
Мъж, работещ като частен охранител, си изпроси глоба от 200
Коментари Харесай

Неук гард плаши полицаи с уволнение

Мъж, работещ като частен охранител, си изпроси санкция от 200 лв., наложена му от Районен съд-Пловдив за установена демонстрация на дребно безчинство. Главният претекст за наложената глоба е фактът, че мъжът е отправил обидни думи и цинизми по повод на  полицейски чиновници, изпълняващи служебните си отговорности, с което е нарушил публичния ред и успокоение.  

Инцидентът станал предишния понеделник към 17 часа в павираната част на улица „ Васил Левски “, тъкмо против казино Риц, както и в постройката на Трето районно управление (на МВР), която се намира на прилежащата директна.

Тогава чиновниците на реда спрели за рутинна инспекция нарушителя и поискали от него да показа персоналната си карта. Охранителят, който има приключено едвам главно обучение, отказал инспекцията на самоличността му и не носел в себе си документите.

Наложило се да бъде отведен до Трето районно управление (на МВР), намиращо се на 270 метра. Тогава мъжът почнал да наскърбява полицейските чиновници псувайки ги и отправяйки закани, че ще ги уволни. Действията му станали притежание на хора, минаващи по тротоара, и по-късно на чиновници в районното, които останали възмутени от държанието му.

За дейностите си хулиганът бил изправен пред съда. Той бил доведен в заседателната зала от униформени, дал пояснения, признал се за отговорен, изразил страдание и декларирал, че това ще му е за урок. По-късно помолил магистратите за наказване санкция.

По делото имало най-вече смекчаващи виновността условия - мъжът бил отправил само обидни думи към чиновниците на реда, без да скача на пердах. Освен това охранителят бил и неосъждан. Това е и повода да му бъде наложена само санкция в размер на 200 лв..

Решението предстои на обжалване пред Окръжен съд - Пловдив. /Марица.бг

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР