Мъж, поставен под карантина в Бургас, е напуснал самоволно страната,

...
Мъж, поставен под карантина в Бургас, е напуснал самоволно страната,
Коментари Харесай

Бургас: 5 нарушения на домашна карантина, единият напуснал страната

Мъж, подложен под карантина в Бургас, е напуснал своеволно страната, заяви шефът на Областната дирекция на МВР  ст.комисар Радослав Сотиров по време на доклада на Кризисния щаб в града, представен от " 24 часа ". Случаят е докладван на районната прокуратура.
В момента в града има над 120 души в домашна карантина. За региона те са към 200 души, съобщи директърт на РЗИ доктор Георги Паздеров.
" Имаме повече от пет открити нарушавания на карантината.  Всички те са докладвани на районната прокуратура, ще им се търси наказателна отговоронст. Новата наказателна наредба е до 5 година затвор и до 50 000 лева санкция. От тези откритите ще се търси отговорност по новия текст от Наказателен кодекс.
Социалният им профил е найразличен – някои отишли до магазина, без значение, че от общината е обезпечен т.н кетеринг за тях, други завели децата си от едно място на различен. Това е безгрижие и безхаберие ", разяснява ст.комисар Сотиров.
От през днешния ден в УМБАЛ Бургас отваря лаборатория за проучване на коронавирса.
Подробностите вижте в идващото видео. Какви ограничения взима Кризисния щаб в града
Сподели с твоите другари
В Бургас по самодейност на общината към този момент стартира монтирането на диспенсъри за дезинфектанти на обещствени места. Такива ще бъдат сложени пред входовете на 44 огромни хипермаркети, 110 дребни търговски обекти, всички здравни заведения, както и на обществени места – спирки, пешеходни зони, заяви кметът Димитър Николов.
Той добави, че ще се търси подпомагане от пожарната за спомагателна техника, с която по-бързо да се дезинфектират улиците в града.
Кметът сподели още, че патронажната грижа за лица под карантина работи интензивно, както и прът центъра, в който към този момент са включени и специалисти от Национален осигурителен институт.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР