Мъж почина в адски мъки, тормозен и изоставен от единствения

...
Мъж почина в адски мъки, тормозен и изоставен от единствения
Коментари Харесай

Наркозависим остави с месеци баща си да агонизира до смърт

Мъж умря в пъклен страдания, унизен и зарязан от единствения си наследник. Славчо Гълъбов живеел в Брестовица. През юли тази година 87-годишният получил тежък инсулт. След лекуването му в болница бил изписан в дома си в селото. Славчо бил в тежко физическо положение. Не бил кадърен самичък да се грижи за себе си – не е могъл да се движи, единствено е лежал, не приказвал и не разбирал какво му се приказва. За Гълъбов е трябвало да се грижи човек и то 24 часа. Единственият непосредствен на мъжа бил синът му – Милко. 52-годишният мъж обаче бил наркозависим.

Вместо да обгрижва татко си, Гълъбов – младши неглежирал положението му. Нещо повече – той напълно зарязал възрастния мъж на произвола на ориста. Не го хранел, не го преобличал и не го обслужвал. Ядял храната му, която обществения патронаж му е носел, оставял го е да лежи неведнъж гол на земята и не му е давал предписаните му медикаменти.

Така два месеца Славчо бил в безспорна мъка и бедност. В началото на септември 87-годишният умрял от апетит, обезводняване, липса на лекарства и каквато и да е грижа.

Виновен за гибелта на Гълъбов бил синът му Милко. Той е бил арестуван и му е повдигнато обвиняване за това, че е съдействал с бездействието си за гибелта на татко си.

Днес Гълъбов – младши се изправи за пръв път пред съда. Милко пристигна без юрист, защото не е изискал подобен или не е упълномощил. 52-годишният даже нямаше персонална карта, с цел да се откри самоличността му. Пред ръководителя на състава размаха един акт, формиран му по Закона за придвижване по пътищата.

В съвещанието стана ясно, че Милчо е осъждан 12 пъти за обири и владеене на дрога. Мъжът го грози затвор до 3 години в случай че бъде приет за отговорен.

Ход на разпоредителното съвещание не бе даден. Причината се оказа липса на документ за идентичност. Освен това, в случай че Милчо признае виновност то в процеса наличието на юрист е наложително.

„ Ще си помисля дали желая юрист. Още през днешния ден ще си взема нова персонална карта, аз дори не съм си пуснал заявката за издаване на нова такава”, съобщи пред съда Гълъбов.

Процесът против Милчо ще продължи през януари, когато ще бъде изработен нов опит за пускане на делото. Тогава ще стане ясно дали Гълъбов ще се признае за отговорен или не.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР