Мъж почина преди седмица на прага на столичната Пета градска

...
Мъж почина преди седмица на прага на столичната Пета градска
Коментари Харесай

Абсурд: Лекарите у нас се боят от наказание, ако помогнат на човек умиращ пред болница!

Мъж умря преди седмица на прага на столичната Пета градска болница, минути откакто е изписан от лечебното заведение. Свидетел на случая, който не е родственик на умрелия, опитал да помогне и твърди, че никой от болничното заведение не е излязъл да помогне на мъжа, написа Блиц.

``
реклама

Внезапна гибел може да настъпи на всички места и това постоянно е злокобно, само че законът не може да обхване всеки казус, разяснява в предаването „ Тази заран ” проф. Милан Миланов, някогашен ръководител на етичната комисия към Българския лекарски съюз (БЛС). По закон всеки медицински експерт е задължен да окаже помощ при незабавен случай и всяка болница – да изготви вътрешен устав, с който се не разрешава напускането на лечебното заведение, посочи проф. Миланов.

Според юриста по здравно право Мария Шаркова обаче има пропуски в законодателството и поради тях лекарите се опасяват, че може да бъдат осъдени, в случай че оказват помощ, и в случай че не оказват помощ в сходен случай като този пред Пета градска болница в София. Тя даде образец със Съединени американски щати, където по закон хората, помогнали отвън лечебно заведение при незабавен случай, имат имунитет против правосъдно гонене. У нас има недоумение и превратно пояснение на закона, счита юрист Шаркова.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР