Salem Fire спасява кормовия кораб Willamette Queen, след като беше отвързан от дока, удари мост

...
Мъж отвърза Willamette Queen от градския док в Riverfront Park
Коментари Харесай

Мъж отвърза Willamette Queen от градския док в Riverfront Park рано сутринта в понеделник, изпращайки го надолу по реката и в моста на Center Street.

За щастие нито кърмовото колело, нито мостът са претърпели някакви структурни щети.

„Добре, че е по това време на годината, когато течението е много, много бавно“, каза капитанът на Willamette Queen Ричард Чесброу . „Той се притисна към опората на моста, вместо да бъде блъснат в него. И можеше напълно да го пропусне и да продължи надолу по реката.“

Инцидентът е станал някъде след полунощ. Полицейски служител се появи в дома на Чесбру и съпругата му около 1:30 сутринта, за да съобщи новината, след като неуспешно се опита да се свърже с тях по служебната телефонна линия. 12:44 ч. Чесброу пристигна на дока в 2 ч. сутринта, за да види спасителната лодка, теглеща в Willamette Queen.

Той и съпругата му, Барбара, притежават кърмовото колело от близо 25 години, осигурявайки уникална местна място за рождени дни, сватби, годишнини, дипломиране, събирания на класове и други специални поводи.

„Пожарната беше абсолютно невероятна“, каза Барбара Чесбру. „Те бяха герои, които си го върнаха по начина, по който го направиха.“

Полицията в Салем арестува мъжа, който освободи лодката по подозрение за неразрешено използване на превозно средство, престъпление клас C и престъпление от втора степен .

Семейство Чесбро пристигнаха на планираното му изправяне в понеделник следобед в окръжния съд на окръг Марион, но адвокат ги дръпна настрана и ги информира, че той е бил освободен от затвора преди процедурата.

A говорител на офиса на окръжната прокуратура на окръг Марион каза, че обвинението е отменено и е насрочена нова дата за 11 септември. значителна повреда на тяхната рампа за качване и стъпала на дока.

Ричард Чесбру работеше по ремонт във вторник, когато се свърза с Statesman Journal. Барбара каза, че предстоящите събития, включително семейно събиране в петък и сватба в събота, трябва да продължат по график.

Те казаха, че са късметлии, че извършителят не е влязъл в кърмовото колело, което е било заключено.

< p>Мъжът заобиколи заключената порта на дока, за да стигне до връзките за лодка, рампата и стъпалата, като скочи във водата и излезе от другата страна. Chesbroughs казаха, че дрехите му са намерени на дока и той е бил гол, когато е арестуван.

Някой в ​​парка е станал свидетел на инцидента и се е обадил на полицията.

„Хората са бдителни в парка , докладване на неща, които не би трябвало да се случват, това е най-великото нещо, което имаме за подкрепа на общността“, каза Барбара Чесбру.

Кермата вече е закотвена към дока с тежък метален кабел.

Chesbroughs се надяват инцидентът да не повлияе на потенциална продажба, докато се подготвят да се пенсионират. Купувач от Дяволското езеро в Линкълн Сити изрази скорошен интерес, както и двама купувачи от района на Портланд.

„Салем може в крайна сметка да загуби лодката, това е най-тъжното нещо“, каза Барбара Чесбру. „Всички те ще преместят лодката на друго място.“

Продажната цена е $750 000, което включва кърмовото колело и готовия бизнес.

Чесброу биха предпочели да остане тук, акостирал на градския док в любимия парк в центъра на града. Те потвърдиха, че градът е обмислял дали да купи Willamette Queen. Те направиха множество презентации пред градските власти, включително една по-рано този месец.

Несигурността се отразява на бизнеса им. Те имат резервирани събития до септември и октомври, но след това ще работят на месечна база, защото не могат да обещаят, че кормилото все още ще е тук.

Барбара каза, че осем двойки са в списъка на чакащите надявайки се да се оженят следващата пролет и лято на Willamette Queen.

Capi Lynn е старши репортер за Statesman Journal. Изпращайте коментари, въпроси и съвети до нея на [email protected] или 503-399-6710.

Тази статия първоначално се появи в Salem Statesman Journal: Willamette Queen sternwheeler се развърза от дока, удари мост

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР